ZX emulation issue

This topic contains 3 replies, has 1 voice, and was last updated by Profile photo of hacha-dorada hacha-dorada 3 years, 2 months ago.

Viewing 4 posts - 1 through 4 (of 4 total)
  • Author
    Posts
  • #5956
    Profile photo of hacha-dorada
    hacha-dorada
    Participant

    Hi everybody, thanks for sharing all this information about the project. I have been enjoying setting up my Pi and learning quite a lot in the process.

    My question deals with ZX emulation. I have put ROMs (both tzx or Z80) in the ROM folder, but could not load any games. Tzx are not recognized (if I only put tzx ROMs in the folder, the emulator will not even appear in ES), and Z80 will simply not run (something happens and comes back to ES menu).

    Any ideas? Thank you all!

    To defeat them is a must and bringing peace to the land is my duty

    #5959
    Profile photo of hacha-dorada
    hacha-dorada
    Participant

    Edit: So I managed to put tzx files on the map by editing the es_systems.cfg.
    But still no luck getting Fuse to open. I can open it in LXDE, and load ROMs, but in no way I can get it to open through ES.

    To defeat them is a must and bringing peace to the land is my duty

    #6029
    Profile photo of hacha-dorada
    hacha-dorada
    Participant

    I am sorry to bump this one. Has anyone managed to emulate ZX Spectrum yet?

    To defeat them is a must and bringing peace to the land is my duty

    #6086
    Profile photo of hacha-dorada
    hacha-dorada
    Participant

    I finally instaled and SDL version of Fuse that runs on RetroPie. I am still testing it but so far, so good.

    To defeat them is a must and bringing peace to the land is my duty

Viewing 4 posts - 1 through 4 (of 4 total)

Forums are currently read only - please visit the new RetroPie forums at https://retropie.org.uk/forums/

Skip to toolbar