Xbox 360 Controller configs not being saved?

Welcome Page Forums RetroPie Project Controller Configuration in RetroPie Xbox 360 Controller configs not being saved?

This topic contains 2 replies, has 2 voices, and was last updated by Profile photo of tireiron tireiron 2 years, 2 months ago.

Viewing 3 posts - 1 through 3 (of 3 total)
  • Author
    Posts
  • #95206
    Profile photo of tireiron
    tireiron
    Participant

    Pi Model: B
    RetroPie Version Used: 2.6.0
    Built From: SD Image
    USB Devices connected: None
    Controller used: Afterglow Xbox 360 Controller (Lights off) x1 (Upper Right Port)
    Error messages received: N/A
    Guide used: (Mention if you followed a guide): Setting Up 360 controller
    File: (File with issue (with FULL path))
    Attachment of config files: (or use pastebin.com)
    How to replicate the problem:

    Im not even sure where the heck this went wrong. I know while in the middle of scraping data, the Pi stopped responding, unable to connect to SSH. Least I couldnt get it to respond via SSH so I pulled the plug on it to get it to boot off.

    After plugging it in and it gets booted up.. It says 2 game pads are detected when I have only 1 and its been in just one slot the whole time, never removed. I did all the ‘configuring for Emulationstation’ then go to a random game in SNES. I get in and none of the buttons would work outside of B , Select and Start. I know I have the Xbox Controller Driver and rant he controller config through the Setup before I even started scraping. I back out, I ran the RetroPie Setup script to configure the controller again, this time it wont even read my button presses in the config at all.

    I tried rebooting, but now Emulation Station is saying 3 gamepads are found..

    What in the blue hells is causing all this shite to go wrong all of a sudden. No buttons are being recognized.

    #95219
    Profile photo of puck6t9
    puck6t9
    Participant

    i would say some file got messed up.. try deleting the retroroach controller config file. then reboot and let it reset up the controller. if you have another controller trying useing it and see if its just the detection of that one or all controllers.

    #95305
    Profile photo of tireiron
    tireiron
    Participant

    Just got home from work, I will try it and post back a update

Viewing 3 posts - 1 through 3 (of 3 total)

Forums are currently read only - please visit the new RetroPie forums at https://retropie.org.uk/forums/

Skip to toolbar