Video aspect ratio issue

This topic contains 0 replies, has 1 voice, and was last updated by Profile photo of hacha-dorada hacha-dorada 3 years, 1 month ago.

Viewing 1 post (of 1 total)
  • Author
    Posts
  • #6783
    Profile photo of hacha-dorada
    hacha-dorada
    Participant

    I have a weird problem with the aspect ratio of the Megadrive and the SNES emulators. Here is the thing:
    – When I use the Pi with my LED monitor, ES and all emulators are displayed with top and botton black bars, but the aspect is correct and no portion of the screen is lost. So, even when I cannot use the whole screen (regardless of the aspect) I can see the whole game displayed on the screen.
    – When I use my gf LCD TV, there are no black bars on top or bottom on ES nor in the emulators, and aspect is correct for all systems EXCEPT for the megadrive one (Picodrive), that suffers a loss of the bottom part of the screen. The only way I can fix this is to manually adjust the aspect from the RetroArch menu. The problem with this is that it is not saved at exit (even when the config file is supposed to be saved) and also I am afraid it may affect the output on the other displays I use.
    – There is a similar problem whit the SNES emulator when I use my old TV as output (my favorite option), while ES and the rest of emulators are displayed perfectly.

    All emulators are being executed with the runcommand script set at 4.
    Any ideas? Thanks to all!

    To defeat them is a must and bringing peace to the land is my duty

Viewing 1 post (of 1 total)

Forums are currently read only - please visit the new RetroPie forums at https://retropie.org.uk/forums/

Skip to toolbar