USB Hub not working and how to turn fan speed down?

Welcome Page Forums RetroPie Project Everything else related to the RetroPie Project USB Hub not working and how to turn fan speed down?

This topic contains 5 replies, has 3 voices, and was last updated by  trimmtrabb 3 years, 6 months ago.

Viewing 6 posts - 1 through 6 (of 6 total)
  • Author
    Posts
  • #6678

    shazza6887
    Participant

    Hey guys i purchased a usb hub on ebay but when i plug it in nothing plugged into it works like the wireless keyboard and mouse or the snes controllers. Anyhelp?

    Also i purchased a small aftermarket fan for the Rasberry pi although it is quite loud. Is there anyway to decrease the speed?

    Thanks again.

    #6679

    InsecureSpike
    Participant

    is it a powered usb hub?

    Sent from my iPhone using Tapatalk

    #6680

    shazza6887
    Participant

    It just plugs into the usb and then splits into 4? thre is a dc socket in it but the cord that came is just usb to dc anyway?

    #6681

    trimmtrabb
    Participant

    You’ll need a powered hub, the Pi can’t supply enough power through one usb port for all those devices. You don’t really need a fan either, the Pi will never reach high enough temps. But if you want to use one you’ll have to Google how to adjust the speed.

    If you have found the solution to your problem please mark the topic as resolved.

    #6704

    shazza6887
    Participant

    What about if you overclock will you need a fan then or will heatsinks do fine?

    #6717

    trimmtrabb
    Participant

    even overclocked you’ll be fine 🙂

    If you have found the solution to your problem please mark the topic as resolved.

Viewing 6 posts - 1 through 6 (of 6 total)

Forums are currently read only - please visit the new RetroPie forums at https://retropie.org.uk/forums/