Theme Help

This topic contains 6 replies, has 3 voices, and was last updated by Profile photo of sewersurfer sewersurfer 3 years, 1 month ago.

Viewing 8 posts - 1 through 8 (of 8 total)
  • Author
    Posts
  • #6361
    Profile photo of samme
    samme
    Participant

    Hey Guys,
    I just downloaded the the ClearConsoleTheme.zip. Looks awesome BTW, great job Florian. But Im having trouble installing it. I tried to place the extracted folder in the /home directory, per the included instructions, using cyberduck but I keep getting a permissions error. Am I putting it in the wrong place? I installed the “MyMenu” font in the /home folder earlier because I changed the emulation station Menu and that worked fine. Thanks for any help and all your guys hard work it really is great.

    #6418
    Profile photo of trimmtrabb
    trimmtrabb
    Participant

    Try SFTP using Filezilla instead

    If you have found the solution to your problem please mark the topic as resolved.

    #6505
    Profile photo of sewersurfer
    sewersurfer
    Participant

    So how do I install a new theme? I wasn´t able to find a detailed “how to”… Any help on that would be greatly appreciated.

    And does this have the potential to ruin my existing boxart and gamelists? I put a little work into setting up all boxart and game titles for my NES, SNES, Genesis games and don´t want to loose that.

    thanks

    #6522
    Profile photo of trimmtrabb
    trimmtrabb
    Participant

    Firstly it’s a good idea to backup your RetroPie image if you have spent a lot of time configuring it. Use win32diskimager: http://sourceforge.net/projects/win32diskimager/files/latest/download (be careful with this, search for a tutorial if not sure)

    Changing themes will not affect your boxart or gamelists as they are located in the relevant ROM folders.

    All ES themes are located in /home/pi/.emulationstation
    If you navigate to that folder you will see corresponding folders for all of the emulators. You need to delete the old emulator theme folder and replace with the new one and reboot.

    Good luck

    If you have found the solution to your problem please mark the topic as resolved.

    #6562
    Profile photo of sewersurfer
    sewersurfer
    Participant

    I tried that, but it didn´t pick up the correct artwork. The Emulators are mainly plain white or black or half blue, half white (Atari 2600) now, but not the artwork they should be according to the ClearConsoleThemeV1.1.

    I replaced all folders in the ./emulationstation folder with the new ones from clear console theme.
    Anything else I need to do??

    #6576
    Profile photo of trimmtrabb
    trimmtrabb
    Participant

    How are you transferring the files over?

    If you have found the solution to your problem please mark the topic as resolved.

    #6603
    Profile photo of sewersurfer
    sewersurfer
    Participant

    Just as you suggusted I used filezilla (sftp).

    #6618
    Profile photo of trimmtrabb
    trimmtrabb
    Participant

    don’t know what to suggest apart from checking the files (including the theme.xml files) have transferred over correctly? Sorry

    If you have found the solution to your problem please mark the topic as resolved.

Viewing 8 posts - 1 through 8 (of 8 total)

Forums are currently read only - please visit the new RetroPie forums at https://retropie.org.uk/forums/

Skip to toolbar