stability issues I'm haveing

Welcome Page Forums RetroPie Project New to RetroPie? Start Here! stability issues I'm haveing

This topic contains 6 replies, has 2 voices, and was last updated by Profile photo of kuroc kuroc 1 year, 7 months ago.

Viewing 7 posts - 1 through 7 (of 7 total)
  • Author
    Posts
  • #110392
    Profile photo of kuroc
    kuroc
    Participant

    I have a rpi 2 model b and useing the newest version of retro pie.

    I have the overclock set to the rpi2 setting 1000mhz and set video memory to 128mb

    Some issues I’m having are sometimes when I leave a game paused for a while. When I come back the game will be frozen.
    Sometimes when I exit a game it will freeze up the system and I have to unplug and put the plug back in to restart.

    Does anybody have any tips for improve system stability.

    #110394
    Profile photo of petrockblog
    petrockblog
    Keymaster

    lower / disable your overclock (have a google – sdram/core of 450 might be more stable)

    what PSU are you using ?

    #110396
    Profile photo of kuroc
    kuroc
    Participant

    The one that came with it. Has an output of 5v 2000ma. Model: ANU-05020A

    #110397
    Profile photo of petrockblog
    petrockblog
    Keymaster

    sounds ok. Guess the overclock is not stable. Reduce it as mentioned and try then.

    #110401
    Profile photo of kuroc
    kuroc
    Participant

    Ok thanks I’ll try that.

    Also are you taking about setting the memory frequency to 450mhz.

    #110402
    Profile photo of petrockblog
    petrockblog
    Keymaster

    yep.

    #110405
    Profile photo of kuroc
    kuroc
    Participant

    Thanks after I get though cleaning today. I’ll make the changes in the proper configuration files and try again and report back if that fixed my issues

Viewing 7 posts - 1 through 7 (of 7 total)

Forums are currently read only - please visit the new RetroPie forums at https://retropie.org.uk/forums/

Skip to toolbar