Some RetroPie Issues – Please help!

Welcome Page Forums RetroPie Project New to RetroPie? Start Here! Some RetroPie Issues – Please help!

This topic contains 8 replies, has 4 voices, and was last updated by  tpr70 1 year, 10 months ago.

Viewing 9 posts - 1 through 9 (of 9 total)
  • Author
    Posts
  • #112513

    tpr70
    Participant

    Hey everyone – Thank you in advance for the help. Let me give you a little info on my setup. I have purchased an custom-built system that was fit into a ColecoVision Flashback (which in theory is pretty damn sweet!) and here’s what it looks like: http://atariage.com/forums/topic/245910-colecovision-flashback-upgrade-service/

    From what I can tell, I have a Rasberry Pi 2 with (I’m assuming) is the latest version of Retropie and Emulation Station on it.

    It has been configured mostly to play ColecoVision and Intellivision games, and I have no problems at all with those. I also have been able to get PC Engine, MAME, and Vectrex games to play.

    Here’s my issues:

    1. When I try to add roms for Atari 2600 I get the following error:
    stella: src/emucore/OSystem.cxx:1128: virtual bool OSystem::queryVideoHardware() ‘myDesktopwidth >=320 && myDesktopHeight >= 240’ failed. /opt/retropie/supplementary/runcommand/runcommand.sh: line 203: 2400 Aborted SDL1_VIDEODRIVER=displaymax stella /home/pi/RetroPie/roms/atari2600/asteroids.bin

    If I try to run Stella from the command line of the Pi, it works just fine.

    2. I cannot get Atari 5200 roms to work. They show up in emulation station, but when I click a rom, it blanks out, and nothing happens and comes back to ES. The last message I get is “Powering on HDMI with preferred settings.”

    3. I cannot get other systems, like SNES and NES to even recognize that I’ve added roms into their respective folders. I’ve checked the es_systems.cfg file to see what directories and file types they are looking for, and from what I can tell, it’s correct, but nothing happens.

    Any help would be greatly appreciated. I’m a noob to the Pi and RetroPie, but I at least have a good enough tech savvy understanding of how a lot of this works, and I’ve scoured the internet as much as I could trying different things before I posted my questions.

    I am also attaching my config files if that is useful.

    Thanks in advance for your help!

    Attachments:
    1. configs.zip
    #112610

    tpr70
    Participant

    Been messing around with configs and other settings and I’m still getting the same error with Stella and I can’t get any roms from systems like NES or SNES to show up in Emulation Station.

    Looks like I’m running RetroPie 3.18.7-v7

    Any help would be greatly appreciated!

    #112614

    InsecureSpike
    Participant

    hi fella, have you looked here?

    https://github.com/RetroPie/RetroPie-Setup/wiki

    #112622

    tpr70
    Participant

    hi fella, have you looked here?

    https://github.com/RetroPie/RetroPie-Setup/wiki

    Yes, of course. Unfortunately, it doesn’t answer any of the questions or issues I have.

    #112624

    Floob
    Member

    The Wiki shows you the correct file extensions for NES and SNES, do your files match these?

    RetroPie help guides --> https://goo.gl/Yfy8kj
    Please read this before asking for help --> http://goo.gl/eLErnl

    #113087

    hobbswon
    Participant

    How did you get Colecovision roms to run if you don’t mind me asking?

    #113088

    tpr70
    Participant

    Using the CoolCV emulator. Here’s the link: http://atariage.com/forums/topic/240800-coolcv-emulator-for-mac-os-x-linux-windows-and-raspberry/

    I think I now have most of the issues sorted out just by trial and error. I’m super impressed with MAME on the Pi although I get a strange error when running Bagman as it tells me the “Sound Emulator cannot be started” and then it crashes. I’m using AdvanceMAME. Any ideas?

    #113091

    hobbswon
    Participant

    What version of CoolCV are you using? because in that forum a few posters have mentioned in the 0.6.2v they cannot map the controllers and that the (# + *) combination doesn’t exit anymore. I’m desperate for a Colecovision solution on Rpi and I’ve never compiled a source in the linux environment before.

    #113093

    tpr70
    Participant

    To be honest, I’m not sure because someone else set this up for me, but I’d have to imagine it’s whatever the latest version is. The system I have is made for the CV controller, but I did unplug the USB to CV controller adapter and put in a normal USB NES controller and I was able to play CV games just fine. The Start button seemed to be mapped to the “1” key on the keypad so I could at least start all the games that required a number push from the keypad to get them going.

Viewing 9 posts - 1 through 9 (of 9 total)

Forums are currently read only - please visit the new RetroPie forums at https://retropie.org.uk/forums/