Slight Lag When Connected via HDMI

Welcome Page Forums RetroPie Project Everything else related to the RetroPie Project Slight Lag When Connected via HDMI

This topic contains 4 replies, has 3 voices, and was last updated by  jbarnatt 3 years, 10 months ago.

Viewing 5 posts - 1 through 5 (of 5 total)
  • Author
    Posts
  • #5187

    jbarnatt
    Participant

    Has anyone else noticed this? It’s perfect through the composite. When connected to an LCD via HDMI. I get a slight delay when jumping while, for example, playing Sonic. I actually have this same problem with the Xbox 360 version also.

    #5210

    kitchuk
    Participant

    I’m using hdmi with an lcd and I do not notice any lag. It might be your lcd panel that has input lag?

    #5224

    retrofredde
    Participant

    I’ve heard that HDMI adds a slight delay but in my opinion it’s not worth talkng about, I have my pi in a 2 step HDMI solution (pi-receiver-TV) and I still haven’t noticed any lag. Many modern TVs have a “game mode” though, a mode where all picture enhancements etc are turned off to get better response time. You should check if your LCD TV/screen have that and if it’s activated.

    #5232

    jbarnatt
    Participant

    I hadn’t thought of it being a TV issue. Thanks for the help guys.

    #5244

    jbarnatt
    Participant

    Hey guys thanks for the help. It was actually the LCD. I switched it to game and it it works great now.

Viewing 5 posts - 1 through 5 (of 5 total)

Forums are currently read only - please visit the new RetroPie forums at https://retropie.org.uk/forums/

PLEASE NOTE: All orders that are placed between January 14th and January 28th will be shipped on January 29th. Dismiss