Set default filter on startup for retroarch

Welcome Page Forums RetroPie Project New to RetroPie? Start Here! Set default filter on startup for retroarch

This topic contains 2 replies, has 2 voices, and was last updated by Profile photo of rubber84 rubber84 1 year, 7 months ago.

Viewing 3 posts - 1 through 3 (of 3 total)
  • Author
    Posts
  • #108952
    Profile photo of rubber84
    rubber84
    Participant

    Hi. I’m using retropie 3.1 and I cannot for the life of me make the emulators automatically load a specific filter. can anyone specifically tell me what exactly I have to change in the retroarch config files so hq2x2.glslp loads automatically for retroarch emulators?
    Thanks

    #108957
    Profile photo of Floob
    Floob
    Member

    If you want to apply this to ALL RetroArch emulators, edit the retroarch.cfg with this command:
    “sudo nano /opt/retropie/configs/all/retroarch.cfg”

    Then change
    # video_shader_enable = false
    to
    video_shader_enable = true

    And change
    # video_shader = “/path/to/shader.{cg,cgp,glsl,glslp}”
    to
    video_shader = /opt/retropie/emulators/retroarch/shader/hq2x2.glslp

    You may also want to consider changing this from
    video_smooth = true
    to
    video_smooth = false

    depending on how you want the shader to look.

    Make sure you save the file when prompted (press Ctrl-X to exit)

    Or you could consider overlays

    RetroPie help guides --> https://goo.gl/Yfy8kj
    Please read this before asking for help --> http://goo.gl/eLErnl

    #108958
    Profile photo of rubber84
    rubber84
    Participant

    Thanks. I have realised I made a rookie error and not removed ‘#’ from the command line. Thank you very much

Viewing 3 posts - 1 through 3 (of 3 total)

Forums are currently read only - please visit the new RetroPie forums at https://retropie.org.uk/forums/

Skip to toolbar