Running openMSX (the only method that worked for me)

Welcome Page Forums RetroPie Project Everything else related to the RetroPie Project Running openMSX (the only method that worked for me)

This topic contains 5 replies, has 0 voices, and was last updated by  Haris 2 years, 11 months ago.

Viewing 6 posts - 1 through 6 (of 6 total)
  • Author
    Posts
  • #23469

    Quantico

    Hi,

    This was the only method that worked for me.

    I copied the /usr/share/openmsx directory from my PC (running Debian) to the PI sdcard in /usr/share.

    In PI, i added this command in runcommand.sh:

    export OPENMSX_SYSTEM_DATA=/usr/share/openmsx

    Edit /etc/emulationstation/es_systems.cfg in TAG MSX <command> to get the full path of the ROM: <command> … /home/pi/RetroPie/roms/msx/%BASENAME%.rom </command>

    #23528

    Haris

    Quantico can you just upload the correct “files” ? That would help everyone

    #23554

    Quantico

    The roms must be in *.rom format and without special chars like “(” or “[”

    Note: /home/pi/roms is a symbolic link to /home/pi/RetroPie/roms. E to run Intellivision, put grom.bin and exec.bin on /home/pi/RetroPie/BIOs

    My /opt/retropie/supplementary/runcommand/runcommand.sh

    My /etc/emulationstation/es_systems.cfg

    #23556

    Quantico

    es_systems.cfg: http: //pastebin.com/rYyUwumF
    runcommand.sh: http: //pastebin.com/rYyUwumF

    #23557

    Quantico

    runcommand.sh: http:// pastebin.com/8AWhP1FS

    #23813

    Haris

    I think you should upload this *trick* in appropriate github or aloshi’s page in order for us to be able to have it as a future update

    Thanks

Viewing 6 posts - 1 through 6 (of 6 total)

Forums are currently read only - please visit the new RetroPie forums at https://retropie.org.uk/forums/

Skip to toolbar