running mame – overclocking set to high and it's still laggy

Welcome Page Forums RetroPie Project Everything else related to the RetroPie Project running mame – overclocking set to high and it's still laggy

Tagged: , ,

This topic contains 0 replies, has 1 voice, and was last updated by  imnew 4 years, 1 month ago.

Viewing 1 post (of 1 total)
  • Author
    Posts
  • #81871

    imnew
    Participant

    I don’t know much about overclocking and that, but i’ve set the overclock to high and I’m trying to run stdragon in mame, but it’s keeps stuttering and it’s quite annoying to use…

    I understand how some of the 3D games from PS1 might be tricky for it, but this is just a 2D side scroller, shouldn’t this be easy for the Pi to run?

    So my current settings from /boot/config.txt are :

    
    arm_freq=950
    
    core_freq=500
    sdram_freq=450
    over_voltage=4
    gpu_mem=384
    avoid_safe_mode=1
    overscan_scale=1
    disable_splash=1

    The game is still laggy – has anyone get it to actually run smoothly? Is this game just a non starter for using with retropie?

    Could it be an issue with the rom? How to I know?

    Thanks for any help,

Viewing 1 post (of 1 total)

Forums are currently read only - please visit the new RetroPie forums at https://retropie.org.uk/forums/

We use Cookies and similar technology to collect and analyse information about the users of this website. We use this information to enhance the content, advertising and other services available on the site. Please click ‘Accept cookies’ to consent to the use of this technology by petrockblock. You can manage your preferences at any time by visiting our Cookies Policy page.