Retropie not creating directories on thumb drive

Welcome Page Forums RetroPie Project Everything else related to the RetroPie Project Retropie not creating directories on thumb drive

This topic contains 5 replies, has 3 voices, and was last updated by  modsbyus 2 years, 9 months ago.

Viewing 6 posts - 1 through 6 (of 6 total)
  • Author
    Posts
  • #94354

    modsbyus
    Participant

    I have completed the retropie 3 setup on my pi 2 band eveything has gone smoothly on the setup. The only issue I have is with the directories being created on my thumb drive. I have a 16GB thumb drive formatted fat32. I shutdown my pi, insert the thumb drive power on the pi, and ….. no magic. 🙁
    No directories are created Nothing happens to the drive at all other than being mounted in /run/usbmount/Mass_Storage_Device_1 . I have also tried just plugging it in while the pi is still on and nothing happens then either. What do I need to do to get the directories to be created on the thumb drive?

    #94360

    petrockblog
    Keymaster

    you need to make an initial “retropie” folder on the drive. This was changed from previous releases, so that users who don’t want the sync functionality can easily avoid it.

    #94361

    petrockblog
    Keymaster

    This is mentioned in the changelog for the beta1 image (it’s worth reading through the changelog to see highlights of changes etc).

    #94368

    modsbyus
    Participant

    Where can I find the changelog?

    #94370

    herbfargus
    Member
    #94390

    modsbyus
    Participant

    Thanks! I’m good now.

Viewing 6 posts - 1 through 6 (of 6 total)

Forums are currently read only - please visit the new RetroPie forums at https://retropie.org.uk/forums/

PLEASE NOTE: All orders that are placed between January 14th and January 28th will be shipped on January 29th. Dismiss