Question about AdvMame 1.4 Default Display settings

Welcome Page Forums RetroPie Project Everything else related to the RetroPie Project Question about AdvMame 1.4 Default Display settings

This topic contains 1 reply, has 1 voice, and was last updated by Profile photo of tpr70 tpr70 1 year, 5 months ago.

Viewing 2 posts - 1 through 2 (of 2 total)
  • Author
    Posts
  • #113281
    Profile photo of tpr70
    tpr70
    Participant

    In AdvMame .94 the display settings defaulted to a lower resolution “80s arcade quality” look, but in 1.4 it’s defaulting to a higher resolution. I’ve looked in many different places and tried several different settings, but it keeps coming up the same.

    Take a look at the photos below. I want the screen res to default to 224x 256s 1.00×1.00 and even if I change this line in advmame-1.4.rc to display_mode 224x 256s 1.00×1.00 it still comes up 448x 512s even though if I hit tab, it says 224x 256s until I select that option again, then it changes.

    Any ideas? You can clearly see the differences below. I just prefer the “arcade” resolution look.

    Note that this is not an ES setting because if I take the .94 Advmame binary and replace it with the 1.4 one, it comes up in the lower res. I just need to know how to set 1.4 to default to this setting.

    Attachments:
    #113285
    Profile photo of tpr70
    tpr70
    Participant

    Looks like I just found it.

    In advmame-1.4.rc display_magnify was set to “auto” when it needed to be set to “1.” Here’s the settings I am using now:

    display_magnify 1
    display_magnifysize 640
    display_mode 224x 256s 1.00×1.00

    This gives a more “pixelated” look like it was in the original arcade and doesn’t “smooth out” the edges like the other option did. It’s a personal preference thing.

Viewing 2 posts - 1 through 2 (of 2 total)

Forums are currently read only - please visit the new RetroPie forums at https://retropie.org.uk/forums/

Skip to toolbar