Possible to get Mario Kart 64 to run smoothly

Welcome Page Forums RetroPie Project Video Output on RetroPie Possible to get Mario Kart 64 to run smoothly

This topic contains 4 replies, has 3 voices, and was last updated by  cyborguk 2 years, 2 months ago.

Viewing 5 posts - 1 through 5 (of 5 total)
  • Author
    Posts
  • #108762

    cyborguk
    Participant

    Hello,

    I’m trying to get Mario Kart 64 to run smoothly. I’ve installed a fresh Retropi version 3.2.1 and using the default settings, but the sound stutters and the game does at the same time. I think I can play with the shaders to help, but how can I set my hotkey as I can’t seem to locate this?

    #108766

    auswear
    Participant

    Try overclocking slightly. Add this to the bottom of your config.txt. These are my safe but good settings 🙂

    gpu_mem=256
    arm_freq=950
    core_freq=500
    sdram_freq=500
    over_voltage=2
    temp_limit=75

    #108777

    cyborguk
    Participant

    Mine are set to Pi2 from the overlooking menu.

    What shaders or emulator do you use, mupen64?

    #108821

    redhalo
    Participant

    Just so you know, shaders will never help speed the game up. It’s best to not use them at all unless you have some processing headroom.

    #108847

    cyborguk
    Participant

    I can’t seems to get it smooth. If I choose one of the other emulators like mupen64-gliden64 or rice, the game is smooth but no sound.

Viewing 5 posts - 1 through 5 (of 5 total)

Forums are currently read only - please visit the new RetroPie forums at https://retropie.org.uk/forums/

PLEASE NOTE: All orders that are placed between January 14th and January 28th will be shipped on January 29th. Dismiss