Only two Axis recognized in 2.5 / 2.6

Welcome Page Forums RetroPie Project Everything else related to the RetroPie Project Only two Axis recognized in 2.5 / 2.6

This topic contains 1 reply, has 2 voices, and was last updated by Profile photo of koffieleut koffieleut 2 years, 3 months ago.

Viewing 2 posts - 1 through 2 (of 2 total)
  • Author
    Posts
  • #88467
    Profile photo of floeggu87
    floeggu87
    Participant

    Hello out there

    I’m using Retropie since it’s early versions and it has always worked like a charm.

    Im using both the RaphNet nes2usb and 4snestousb circuits. Both are recognized as a jostick with multiple axis and buttons.

    Since 2.5 / 2.6 im missing axis. When i test the devices with jstest /dev/input/jsx I’m shown 2 axis (X,Y) instead of 4 / 8.

    I think this could have something to do with the generic joystickdriver but i can’t get it to work so it recognizes all the axis again.

    can anyone give me a hint? 🙂

    Thanks very much.

    Florian

    #90402
    Profile photo of koffieleut
    koffieleut
    Participant

    Hi,

    I’ve just fixed my problems on 2.6 with raphnet’s 4nes4snes adapter.
    on blog.petrockblock.com/forums/topic/autofire-on-the-axis/ is a custom kernel posted that you should install. If you follow “feederchain’s” post you should be able to solve you’re problem.
    My retropie jstest finds 8 axis again.

    Goodluck

Viewing 2 posts - 1 through 2 (of 2 total)

Forums are currently read only - please visit the new RetroPie forums at https://retropie.org.uk/forums/

Skip to toolbar