NES Controller and GPIO

Tagged: ,

This topic contains 0 replies, has 1 voice, and was last updated by Profile photo of hivvu hivvu 2 years, 5 months ago.

Viewing 1 post (of 1 total)
  • Author
    Posts
  • #85563
    Profile photo of hivvu
    hivvu
    Participant

    Hello guys, I need you expertise in this.
    The past weekend I’ve wired my NES controller adapter directly to the GPIO of my RasbPi ModelB Rev2.0 and installed the RetroPie with the latest image.
    When I run the EmulationStation, it detects the gamepad but none of the buttons work. This is what I’ve done:

    First I’ve wired the controller to the GPIO like this:
    GPIO PIN1 – 3.3v
    GPIO PIN6 – GND
    GPIO PIN16 – Latch
    GPIO PIN18 – Clock
    GPIO PIN22 – Data

    After installing the latest image of RetroPie, I’ve expanded the filesystem in the RasbPi and overclocked it to 950Mhz.
    After this config, I’ve opened the RetroPie setup and updated the binaries and the setup script. After that, enabled the SNESDev with buttons and polling and rebooted the system.

    Configured the SNESDev.cfg to one gamepad and changed “snes” to “nes”. Rebooted again.

    When EmulatioStaiton opens, it detects 1 gamepad but none of the buttons work. And i’ve been stuck here until today. Already read all of the guides here, other sites on the web, everything!

    Does one of you have an idea what can I do next?
    Thanks in advance

Viewing 1 post (of 1 total)

Forums are currently read only - please visit the new RetroPie forums at https://retropie.org.uk/forums/

Skip to toolbar