Neo Geo (GnGeo for Retropie) missing layers

Home Forums RetroPie Project Everything else related to the RetroPie Project Neo Geo (GnGeo for Retropie) missing layers

This topic contains 1 reply, has 2 voices, and was last updated by Profile photo of crystalj crystalj 3 years, 3 months ago.

Viewing 2 posts - 1 through 2 (of 2 total)
  • Author
    Posts
  • #5190
    Profile photo of jbarnatt
    jbarnatt
    Participant

    When I run a Neo Geo rom from either GnGeo or FB Alpha, I get the “Press Start” text and insert coins. Then, once the game starts I get, for example, Metal Slug ammo info and lives. Also full sound. But no game sprites or background layers. I’m fairly experienced in emulators and ROMs on Mac and Windows machines so I’m aware of the usual, i.e. Bios rom and unzipping it or not. But never on Linux. So this just seems to be a settings problem. Maybe?

    Also, CPS2 ROMs work fine in FB Alpha. Does the Pi version not play NG?

    #5213
    Profile photo of crystalj
    crystalj
    Participant

    I had the same issue, but it was only with a few games in FBA. The solution was to download the rom from a different source. In particular I remember in King of the Monsters the main character sprite was invisible, but everything else was there. Downloading a different copy of the rom fixed the problem. Overall, I’ve found the mame and fba emulators on the pi to be extremely finicky. I’ve had to do a lot of downloading multiple copies of a rom to see what works best.

Viewing 2 posts - 1 through 2 (of 2 total)

Forums are currently read only - please visit the new RetroPie forums at https://retropie.org.uk/forums/

Skip to toolbar