N64 theme?

This topic contains 6 replies, has 3 voices, and was last updated by  Mulberry Messenger bag 2 years, 10 months ago.

Viewing 7 posts - 1 through 7 (of 7 total)
  • Author
    Posts
  • #4202
    Profile photo of RetroMarine
    RetroMarine
    Participant

    I made a pretty nice n64 theme…copied a theme layout, overwrote the jpgs/pngs with my own art, changed the file paths, and added the folder to /emulationstation/n64. My theme won’t show up. I looked in the es_systems.cfg, and the n64 NAME= is right. I saw another thread where someone tried to get his to work and had the same problem. As far as I can tell, no one has been able to do this. Any ideas?

    #4206
    Profile photo of aergan
    aergan
    Participant

    Mine works ok: n64 Theme

    In: /home/pi/.emulationstation/es_systems.cfg

    DESCNAME=Nintendo 64
    NAME=n64
    PATH=/home/pi/RetroPie/roms/n64
    EXTENSION=.z64 .Z64 .n64 .N64
    COMMAND=cd /home/pi/RetroPie/emulators/mupen64plus-rpi/test/ && ./mupen64plus %ROM%
    PLATFORMID=3

    Theme lives at: /home/pi/.emulationstation/n64/theme.xml

    #4213
    Profile photo of RetroMarine
    RetroMarine
    Participant

    Ok sorry I’m not following you…the above code is exactly how my es_systems.cfg looks for the n64, so am I supposed to add a command for it to look in the theme folder? I have the theme folder in the right spot.

    #4216
    Profile photo of aergan
    aergan
    Participant

    Linux is case sEnSIive, so check all your file names are absolutely correct.

    How did you edit your theme.xml file? It’s expecting UNIX UTF-8 format so if it’s not been edited with a UNIX aware text editor (e.g. you’ve used notepad on Windows), then it will have likely been saved as DOS format which contains different line ending characters.
    If you’re on Windows, check your file in Notepad++: http://notepad-plus-plus.org/

    #4217
    Profile photo of roquen
    roquen
    Participant

    make sure you’re saving the theme to

    ~/.emulationstation/n64

    also make sure you’re editing both the <basicTheme> section as well as the <theme> section.

    if you’re editing the files in the location that they were originally, its probably that you didn’t edit the basicTheme section.

    If your theme is totally destroyed, as in a white background, red header, then you probably did something wrong with the XML file completely. Either you didn’t close a tag or your encoding is wrong (more than likely the former instead of the latter)

    #4221
    Profile photo of RetroMarine
    RetroMarine
    Participant

    Thank you so much guys! Sure enough…it all came down to the folder: N64_art —> n64_art. A freakin’ capital letter! You guys rock

    #27047

    Mulberry Messenger bag

    I’m not sure where you’re getting your info, but good topic. I needs to spend some time learning more or understanding more. Thanks for wonderful information I was looking for this information for my mission.
    Mulberry Messenger bag http://www.lebanquet.com/

Viewing 7 posts - 1 through 7 (of 7 total)

Forums are currently read only - please visit the new RetroPie forums at https://retropie.org.uk/forums/

Skip to toolbar