Multiple Emulators Fail to build from source

Welcome Page Forums RetroPie Project Everything else related to the RetroPie Project Multiple Emulators Fail to build from source

This topic contains 4 replies, has 3 voices, and was last updated by Profile photo of mailtoflo-de mailtoflo-de 2 years, 3 months ago.

Viewing 5 posts - 1 through 5 (of 5 total)
  • Author
    Posts
  • #90010
    Profile photo of grimr3
    grimr3
    Participant

    I installed the retropie sd card image for the Pi2 everything was working well but I wanted to see if there was any updates.

    When I tried to build from source almost everything failed. I attached the log.

    #90014
    Profile photo of gizmo98
    gizmo98
    Participant

    Did you expand your file system and is there any space left?

    #90021
    Profile photo of grimr3
    grimr3
    Participant

    only 30% of the 16 GB sd card is used so plenty of space

    #90054
    Profile photo of grimr3
    grimr3
    Participant

    formatted the sd card and installed the image again. I’m able to compile from source now. now sure what happend before.

    #91000
    Profile photo of mailtoflo-de
    mailtoflo-de
    Participant

    I have the same Issue – I get errors like “Could not create executables” and gcc fails..with: “Make-file not found” or “directory not found “errors..

    It thought there is a problem with eh RetroPie-Setup-Build Folder but the source-Files and folders are all there and the rights are ok ..

    The system and the retropie setup-scripts are up do date.. I have no clue why its not working anymore..

    I found in another Thread that a 512 meg swap file is needed.. I will try that tonight..

Viewing 5 posts - 1 through 5 (of 5 total)

Forums are currently read only - please visit the new RetroPie forums at https://retropie.org.uk/forums/

Skip to toolbar