Many games using libretro GBA core won't save?

Welcome Page Forums RetroPie Project Everything else related to the RetroPie Project Many games using libretro GBA core won't save?

This topic contains 2 replies, has 3 voices, and was last updated by Profile photo of vmax192 vmax192 2 years, 2 months ago.

Viewing 3 posts - 1 through 3 (of 3 total)
  • Author
    Posts
  • #93880
    Profile photo of Roo
    Roo
    Participant

    Using 2.6 SD card image, with libretro gba core – in game saves don’t seem to work at all for many games.

    *.sav files are being created in the /home/pi/RetroPie/roms/gba-gpsp-libretro directory – even when the game gives an error saying it couldn’t save.

    Is it just me or can anyone else confirm this? (by the way, I can save state no problem in every game I’ve tried)

    For example:

    Advance Wars:
    Seems to save OK but when I exit and restart the game, it won’t load the save and starts from the beginning (input your name)

    Advance Wars 2:
    Same as 1 – seems to save OK but when I exit and restart the game, it won’t load the save (no option to continue, have to start a new campaign)

    Golden Sun:
    When attempting to save, I get the message “Unable to detect backup memory.”

    Mario vs. Donkey Kong:
    When launching the game, I get the message “ERROR Flash hardware could not be detected. Saving is disabled.”

    Wario Land 4:
    Saving works normally

    Zelda Minish Cap:
    Saving works normally

    #93923
    Profile photo of ShadowKnight
    ShadowKnight
    Participant

    Yeah, I have a similar problem with GBA. When I played Advance Wars and decided to save a state, it worked sometimes. To make it work for sure, every time I save a state, I save it two or three times more.

    Haven’t tried Golden Sun yet. Every other emulator seems to work fine for me though…

    #96223
    Profile photo of vmax192
    vmax192
    Participant

    Hello,

    i can confirm there is a problem in some games with gba libretro, i’m running 3.0 beta2 and my advance wars saves that was working just fine with previous retropie versions won’t load anymore.

    is somebody have a solution to this ?

    edit: i tried golden sun and it works perfectly for me, for now i just have problem with advance wars

Viewing 3 posts - 1 through 3 (of 3 total)

Forums are currently read only - please visit the new RetroPie forums at https://retropie.org.uk/forums/

Skip to toolbar