joystick working, but not d-pad

This topic contains 1 reply, has 2 voices, and was last updated by Profile photo of supersirlink supersirlink 3 years, 6 months ago.

Viewing 2 posts - 1 through 2 (of 2 total)
  • Author
    Posts
  • #3575
    Profile photo of prusr
    prusr
    Participant

    Hello,
    I have a Logitech Cordless rumblepad 2. It looks like this:

    I’ve only been able to get it partly working. The buttons work, but the d-pad doesn’t. When I do the controller setup, I really only care about the d-pad. And when I test it out, it works fine, with the d-pad buttons registering “h0up”, “h0down”, etc…

    But when I actually play a game on snes, the d-pad buttons don’t do anything. The only buttons cause the characters to travel is the joystick, which I didn’t even setup during the configuration. I’ve done this many times. I’ve also tried taking the /all/retroarch.cfg and copying it into the /snes/retroarch.cfg.

    The one and only time I got the directional pads to work was when I added quotation marks to the .cfg file, and I’m not even sure if that was what did the trick because I was trying multiple things then and I couldn’t reproduce the result with the quotation marks.

    With the quatation mark thing, this is the normal output of the configuration setup program:

    input_player1_joypad_index = 2
    input_player1_start_btn = 9
    input_player1_select_btn = 8
    input_player1_up_btn = h0up
    input_player1_down_btn = “h0down
    input_player1_left_btn = h0left
    input_player1_right_btn = “h0right
    input_player2_joypad_index = 1
    input_player2_b_btn = 1
    input_player
    2_a_btn = 2
    input_player2_y_btn = 0
    ….

    I added “” to the h0XX

    input_player1_joypad_index = 2
    input_player1_start_btn = 9
    input_player1_select_btn = 8
    input_player1_up_btn = “h0up”
    input_player1_down_btn = “h0down”
    input_player1_left_btn = “h0left”
    input_player1_right_btn = “h0right”
    input_player2_joypad_index = 1
    input_player2_b_btn = 1
    input_player
    2_a_btn = 2
    input_player2_y_btn = 0

    But, like I said, I couldn’t get it to work again with the quotes. So, any help would be appreciated.

    #3614
    Profile photo of supersirlink
    supersirlink
    Participant

    Does it register if you do jstest /dev/input/js0 ?

Viewing 2 posts - 1 through 2 (of 2 total)

Forums are currently read only - please visit the new RetroPie forums at https://retropie.org.uk/forums/

Skip to toolbar