IP Adress in Startscreen blank

Home Forums RetroPie Project Everything else related to the RetroPie Project IP Adress in Startscreen blank

This topic contains 4 replies, has 2 voices, and was last updated by Profile photo of petrockblog petrockblog 2 years, 3 months ago.

Viewing 5 posts - 1 through 5 (of 5 total)
  • Author
    Posts
  • #89967
    Profile photo of jens-nonam
    jens-nonam
    Participant

    Hello,

    at the rertropie start screen in terminal, the ip address is empty… May be it is because i use the wlan and my ethernet is disabled.
    Where can i the find cfg file to correct this?
    I think it looks only for eth0 …

    kind regards
    jens

    Attachments:
    #89973
    Profile photo of petrockblog
    petrockblog
    Keymaster

    the script is installed at the end of ~/.bashrc, but the source script is part of retropie-setup, which needs fixing

    #89974
    Profile photo of petrockblog
    petrockblog
    Keymaster
    #89975
    Profile photo of jens-nonam
    jens-nonam
    Participant

    I found out whats wrong, the script searches for “inet addr:” in german there is not inet addr: only “inet Adresse:”.
    After i corrected it from “inet addr:” to “net Adresse:” it works.

    kind regards
    Jens

    #89982
    Profile photo of petrockblog
    petrockblog
    Keymaster

    this is now fixed (to use ip route get), Should be more reliable, – some other tweaks were made too.

Viewing 5 posts - 1 through 5 (of 5 total)

Forums are currently read only - please visit the new RetroPie forums at https://retropie.org.uk/forums/

Skip to toolbar