HID controller button issues

This topic contains 1 reply, has 1 voice, and was last updated by Profile photo of bitsentry bitsentry 2 years, 10 months ago.

Viewing 2 posts - 1 through 2 (of 2 total)
  • Author
    Posts
  • #33103
    Profile photo of bitsentry
    bitsentry
    Participant

    I made a custom bluetooth HID controller based on Adafruit’s SNES EZ-Bluetooth project. It works perfectly with my RPi’s BT dongle and all of the emulators… EXCEPT one problem

    The bumper buttons (L and R) on the controller do not work in any emulator. They map to keyboard numbers 1 and 2 respectively. Here is the config for the controller in /configs/all/retroarch.cfg

    input_player1_joypad_index = 0
    input_libretro_device_p1 = 3
    input_player1_a = w
    input_player1_b = a
    input_player1_y = d
    input_player1_x = s
    input_player1_start = space
    input_player1_select = enter
    input_player1_l = 1
    input_player1_r = 2
    input_player1_left = left
    input_player1_right = right
    input_player1_up = up
    input_player1_down = down
    input_autodetect_enable = false

    I know the buttons work fine because when setting up controls in ES I can map them no problem. The dpad and the 6 other buttons work fine. I’ve tried a lot of configs and done a ton of research but have been unable to resolve it. Ideas?

    #33466
    Profile photo of bitsentry
    bitsentry
    Participant

    bump

Viewing 2 posts - 1 through 2 (of 2 total)

Forums are currently read only - please visit the new RetroPie forums at https://retropie.org.uk/forums/

Skip to toolbar