Freezing issues after long time of playing

Home Forums RetroPie Project Everything else related to the RetroPie Project Freezing issues after long time of playing

This topic contains 2 replies, has 2 voices, and was last updated by Profile photo of shyo shyo 3 years, 1 month ago.

Viewing 3 posts - 1 through 3 (of 3 total)
  • Author
    Posts
  • #6540
    Profile photo of shyo
    shyo
    Participant

    So I googled around and found a couple of threads in various forums, but they are all pretty old and usually something that was resolved in an update. My problem is that after a long time of playing (> 30 minutes) without returning to ES, my rpi will just lock up and stay on the black screen with a white dot (cant ssh in).
    On the rare occassion it does work everything is fine but if I exit ES at that point, no keyboard input gets accepted anymore, but i can still ssh in and reboot.
    Both issues are always resolved after rebooting. I have my Pi overclocked quite a bit and the maximum temps it reaches are ~58c (for instance, PSX emulation). has this issue ever been definitely resolved or is it my OC settings?

    #6541
    Profile photo of trimmtrabb
    trimmtrabb
    Participant

    What overclock settings are you running? Also have a look at /.emulationstation/es_log.txt

    If you have found the solution to your problem please mark the topic as resolved.

    #6602
    Profile photo of shyo
    shyo
    Participant

    oc settings:

    
    #uncomment to overclock the arm. 700 MHz is the default.
    arm_freq=1000
    
    # for more options see http://elinux.org/RPi_config.txt
    core_freq=550
    h264_freq=0
    isp_freq=0
    avoid_pwm_p11=1
    sdram_freq =450
    over_voltage=6
    gpu_mem=128
    overscan_scale=1
    avoid_safe_mode=1
    force_turbo = 0

    this is my es_log.txt. from what i can see it actually doesnt write anything to it before it locks up?

    lvl1:   System "apple2" has no games! Ignoring it.
    lvl1:   System "atari800" has no games! Ignoring it.
    lvl1:   System "atari2600" has no games! Ignoring it.
    lvl1:   System "atariStSteFalcon" has no games! Ignoring it.
    lvl1:   System "basiliskii" has no games! Ignoring it.
    lvl1:   System "cavestory" has no games! Ignoring it.
    lvl1:   System "c64" has no games! Ignoring it.
    lvl2:   Parsing XML file "/media/usb/roms/capcom/gamelist.xml"...
    lvl1:   System "cpc" has no games! Ignoring it.
    lvl1:   System "doom" has no games! Ignoring it.
    lvl1:   System "duke3d" has no games! Ignoring it.
    lvl1:   System "gamegear" has no games! Ignoring it.
    lvl1:   System "intellivision" has no games! Ignoring it.
    lvl1:   System "mame" has no games! Ignoring it.
    lvl1:   Error - folder with path "/media/usb/roms/x86" is not a directory!
    lvl1:   System "x86" has no games! Ignoring it.
    lvl2:   Parsing XML file "/media/usb/roms/neogeo/gamelist.xml"...
    lvl1:   System "pcengine" has no games! Ignoring it.
    lvl1:   System "psp" has no games! Ignoring it.
    lvl1:   System "scummvm" has no games! Ignoring it.
    lvl1:   System "mastersystem" has no games! Ignoring it.
    lvl1:   System "segacd" has no games! Ignoring it.
    lvl1:   System "sega32x" has no games! Ignoring it.
    lvl1:   System "zxspectrum" has no games! Ignoring it.
    lvl2:   Parsing XML file "/home/pi/RetroPie/roms/esconfig/gamelist.xml"...
    lvl2:   Finished loading config file - created 12 systems.
    lvl2:   Loading theme "/home/pi/.emulationstation/capcom/theme.xml"...
    lvl0:   Error loading sound "/home/pi/.emulationstation/capcom/../sounds/GS42.wav"!
            Couldn't open /home/pi/.emulationstation/capcom/../sounds/GS42.wav
    lvl0:   Error loading sound "/home/pi/.emulationstation/capcom/../sounds/GS28.wav"!
            Couldn't open /home/pi/.emulationstation/capcom/../sounds/GS28.wav
    lvl0:   Error loading sound "/home/pi/.emulationstation/capcom/../sounds/SNES5.wav"!
            Couldn't open /home/pi/.emulationstation/capcom/../sounds/SNES5.wav
    lvl2:   Created font "/home/pi/.emulationstation/capcom/../general_art/pixeljosh6.ttf" with size 40. textureID: 4
    lvl2:   Created font "/home/pi/.emulationstation/capcom/../general_art/pixeljosh6.ttf" with size 30. textureID: 5
    lvl1:   Font "/home/pi/.emulationstation/capcom/../general_art/pixeljosh6.ttf" with size 153 exceeded max texture size! Trying ag$
    lvl2:   Created font "/home/pi/.emulationstation/capcom/../general_art/pixeljosh6.ttf" with size 122. textureID: 7
    lvl2:   Theme loading complete.
    lvl2:   Destroying font "/home/pi/.emulationstation/capcom/../general_art/pixeljosh6.ttf" with size 122.
    lvl2:   Destroying font "/home/pi/.emulationstation/capcom/../general_art/pixeljosh6.ttf" with size 40.
    lvl2:   Destroying font "/home/pi/.emulationstation/capcom/../general_art/pixeljosh6.ttf" with size 30.
    lvl2:   Loading theme "/home/pi/.emulationstation/snes/theme.xml"...
    lvl0:   Error loading sound "/home/pi/.emulationstation/snes/../sounds/GS25.wav"!
            Couldn't open /home/pi/.emulationstation/snes/../sounds/GS25.wav
    lvl0:   Error loading sound "/home/pi/.emulationstation/psx/../sounds/GS42.wav"!
            Couldn't open /home/pi/.emulationstation/psx/../sounds/GS42.wav
    lvl0:   Error loading sound "/home/pi/.emulationstation/psx/../sounds/GS28.wav"!
            Couldn't open /home/pi/.emulationstation/psx/../sounds/GS28.wav
    lvl0:   Error loading sound "/home/pi/.emulationstation/psx/../sounds/SNES5.wav"!
            Couldn't open /home/pi/.emulationstation/psx/../sounds/SNES5.wav
    lvl2:   Created font "/home/pi/.emulationstation/psx/../general_art/pixeljosh6.ttf" with size 40. textureID: 23
    lvl2:   Created font "/home/pi/.emulationstation/psx/../general_art/pixeljosh6.ttf" with size 30. textureID: 24
    lvl1:   Font "/home/pi/.emulationstation/psx/../general_art/pixeljosh6.ttf" with size 153 exceeded max texture size! Trying again$
    lvl2:   Created font "/home/pi/.emulationstation/psx/../general_art/pixeljosh6.ttf" with size 122. textureID: 26
    lvl2:   Theme loading complete.
    lvl2:   Destroying font "/home/pi/.emulationstation/snes/../general_art/pixeljosh6.ttf" with size 40.

    also, this happens even if i play w/o any OC settings

Viewing 3 posts - 1 through 3 (of 3 total)

Forums are currently read only - please visit the new RetroPie forums at https://retropie.org.uk/forums/

Skip to toolbar