F4 doesn't go to command line but redirects to main menu

Welcome Page Forums RetroPie Project New to RetroPie? Start Here! F4 doesn't go to command line but redirects to main menu

This topic contains 4 replies, has 4 voices, and was last updated by  choccyhobnob 2 years, 5 months ago.

Viewing 5 posts - 1 through 5 (of 5 total)
  • Author
    Posts
  • #103029

    shackkill
    Participant

    First time experience with Retropie, watching a video where it says I have to press F4 to go to the command line (after configuring the butons for my controller). But when I press F4 it shows the raspberry pi login for 3 seconds and then goes back to the main menu (where I can select Apple 2, macintoch, IBM etc.)
    I am using RetroPie 3.0 btw.
    If you need mroe information feel free to ask.

    #103032

    herbfargus
    Member

    Press f4 twice. Or any other button after you press f4 otherwise it will just automatically reboot back into emulationstation

    #103033

    shackkill
    Participant

    Pressing F4 twice or a button after F4 doesn’t work.

    #103040

    momaw27
    Participant

    I’ve got a different problem. It takes about 1min for me to get to the commandline after hitting F4. Does anyone else have this issue?

    momaw27

    #103222

    choccyhobnob
    Participant

    @shakkill yes it does work. Press F4 to get to a command line, then press space (or any other key) to stay there or it will boot back to ES.

    @momaw27 yes that does happen some times, I’ve not been able to stop that from happening and I’ve even completely rewritten my ES command script! just live with it, its just a little slow.

    Raspberry Pi 2 + Retropie3.2.1 + 2 x PS3 Wireless + Logitech K400

Viewing 5 posts - 1 through 5 (of 5 total)

Forums are currently read only - please visit the new RetroPie forums at https://retropie.org.uk/forums/

PLEASE NOTE: All orders that are placed between January 14th and January 28th will be shipped on January 29th. Dismiss