F1 not working for retroarch settings menu

Welcome Page Forums RetroPie Project Everything else related to the RetroPie Project F1 not working for retroarch settings menu

This topic contains 2 replies, has 2 voices, and was last updated by Profile photo of shwisha shwisha 2 years, 5 months ago.

Viewing 3 posts - 1 through 3 (of 3 total)
  • Author
    Posts
  • #84369
    Profile photo of shwisha
    shwisha
    Participant

    While in game with NES, SNES and Genesis I tried pressing F1 on the keyboard to get to the RetroArch menu (latest version of Retropie) and it does nothing. Tried two different keyboards and get the same issue. F4 works to quit emulation station. Any advice?

    #84370
    Profile photo of Floob
    Floob
    Member

    Do you have enable hotkeys enabled as shown at 20:26 in this video?
    (Also check your retroarch.cfg file for the value as you may need to press ALT for example)

    If you do, you need to press that first for it to work.

    This is the value that should be default in /opt/retropie/configs/all/retroarch.cfg
    input_menu_toggle = F1

    RetroPie help guides --> https://goo.gl/Yfy8kj
    Please read this before asking for help --> http://goo.gl/eLErnl

    #84386
    Profile photo of shwisha
    shwisha
    Participant

    Resolved.

    I got it working via the controller with input_menu_toggle_btn =”#”

Viewing 3 posts - 1 through 3 (of 3 total)

Forums are currently read only - please visit the new RetroPie forums at https://retropie.org.uk/forums/

Skip to toolbar