Emu vice (c64) seems to hang the xserver after stop them

Home Forums RetroPie Project Everything else related to the RetroPie Project Emu vice (c64) seems to hang the xserver after stop them

This topic contains 5 replies, has 3 voices, and was last updated by Profile photo of petrockblog petrockblog 2 years, 5 months ago.

Viewing 6 posts - 1 through 6 (of 6 total)
  • Author
    Posts
  • #84908
    Profile photo of vunax
    vunax
    Participant

    hi @all,

    i also got a small problem with vice, the c64 emulator.
    if i ended working and close vice, the application (may be xserver) seems to hang – console over ssh is already available but no process shutdown or reboot (did’nt work) help.

    i need to hard reset the pie to use it.
    may be there some bugfixe about the problem?

    i use the newest version, updated binaries with the given script.

    thank you!
    bye

    #84917
    Profile photo of petrockblog
    petrockblog
    Keymaster

    Go to retropie-setup and choose “configure emulators to use dispmanx” and enable it for vice

    #84928
    Profile photo of xtrino
    xtrino
    Participant

    Hi!
    I have the same problem, what retropie-setup do you mean?
    Thanks.

    #84929
    Profile photo of petrockblog
    petrockblog
    Keymaster

    the ./retropie_setup.sh script

    #85000
    Profile photo of vunax
    vunax
    Participant

    thank you
    ok i will check it.

    but i thought the dispmanx is a graphic-window option?

    #85004
    Profile photo of petrockblog
    petrockblog
    Keymaster

    it is a graphics/windowing api, which can be utilised by a modified sdl 1.x. Many emulators when using the framebuffer directly can be problematic, and running with the dispmanx sdl can solve these issues (it can also scale without performance loss).

Viewing 6 posts - 1 through 6 (of 6 total)

Forums are currently read only - please visit the new RetroPie forums at https://retropie.org.uk/forums/

Skip to toolbar