D-Pad does not work in game

Welcome Page Forums RetroPie Project New to RetroPie? Start Here! D-Pad does not work in game

Tagged: , ,

This topic contains 2 replies, has 2 voices, and was last updated by Profile photo of woundjuice woundjuice 1 year, 8 months ago.

Viewing 3 posts - 1 through 3 (of 3 total)
  • Author
    Posts
  • #108733
    Profile photo of woundjuice
    woundjuice
    Participant

    I have done a fresh image install of retropie 3.2 and configured my gamepad on initial boot onto EmulationStation. The gamepad works perfectly in EmulationStation, but as soon as I load an NES ROM the D-Pad does not work in game, but other buttons work as expected. I have tried removing the config file through SSH and rebuilding using the retropie_setup.sh script. No change.

    I have tried multiple ROMs in multiple emulators, all have the same problem.

    Config File:

    input_device = “USB Gamepad ”
    input_driver = “udev”
    input_b_btn = “0”
    input_select_btn = “8”
    input_start_btn = “9”
    input_up_axis = “-1”
    input_down_axis = “+1”
    input_left_axis = “-0”
    input_right_axis = “+0”
    input_a_btn = “1”
    input_enable_hotkey_btn = “8”
    input_exit_emulator_btn = “9”
    input_reset_btn = “0”
    input_state_slot_increase_axis = “+0”
    input_state_slot_decrease_axis = “-0”

    Pi Model: 2
    RetroPie Version Used: 3.2
    Built From: SD Image
    USB Devices connected: 1
    Controller used: USB NES Controller
    File: /opt/retropie/configs/all/retroarch-joypads/USBGamepad.cfg

    #108735
    Profile photo of gizmo98
    gizmo98
    Participant

    Open /opt/retropie/configs/all/retroarch.cfg and remove
    input_player1_analog_dpad_mode = 1
    input_player2_analog_dpad_mode = 1
    input_player3_analog_dpad_mode = 1
    input_player4_analog_dpad_mode = 1
    input_player5_analog_dpad_mode = 1
    input_player6_analog_dpad_mode = 1
    input_player7_analog_dpad_mode = 1
    input_player8_analog_dpad_mode = 1

    #108736
    Profile photo of woundjuice
    woundjuice
    Participant

    yeah i was just going to update this hahaha…. Thanks for the quick reply though! Tested and this is confirmed the problem. I just commented out the lines.

    found it here:

    [Solved][RP 3.2] 2 Axis, 8 button controller d-pad problems (iBuffalo)

Viewing 3 posts - 1 through 3 (of 3 total)

Forums are currently read only - please visit the new RetroPie forums at https://retropie.org.uk/forums/

Skip to toolbar