Can't configure rom settings when booting game with X

Home Forums RetroPie Project Everything else related to the RetroPie Project Can't configure rom settings when booting game with X

This topic contains 6 replies, has 2 voices, and was last updated by Profile photo of algi algi 2 years, 1 month ago.

Viewing 7 posts - 1 through 7 (of 7 total)
  • Author
    Posts
  • #96820
    Profile photo of algi
    algi
    Participant

    Okey so I encountered this odd thing today. Been playing around iwth the configs a lot. I really enjoy this setup and want to make it to my liking to 100%..

    Today I finally got all 4 of my controllers working…

    But one thing that has happened on the way is that when I start any rom my keyboard gets disabled. So I can’t press X or M when booting a game up to change configurations. Anybody know how I can have done this.. I’ve been working for hours to get it fixed and seraching for solutions but can’t find anything..

    When I get in to the game the keyboard works fine.. It works in ES aswell. No problems.. It’s just the inbetween face while booting up the rom. It’s the same with all emulators. And also it’s the same when in ES and I press F4 I get to terminal but then it reboots in to ES right away without me being able to stop it because keyboard doesnt seem to work in terminal.

    How did this happen? THanks for helping me!

    #96855
    Profile photo of Floob
    Floob
    Member

    Thats odd. Does it work if no other devices are connected to the USB ports?
    Have you tried a different keyboard?

    RetroPie help guides --> https://goo.gl/Yfy8kj
    Please read this before asking for help --> http://goo.gl/eLErnl

    #96857
    Profile photo of algi
    algi
    Participant

    Thats odd. Does it work if no other devices are connected to the USB ports?
    Have you tried a different keyboard?

    Well, this gets even stranger I’m afraid. So, this seems totally random, I’ve been trying to experiment a way to find out how this happens but it seems totally random.

    I get 2 different types of inputs with my wireless xbox 360 controllers. With the first and most common the up-down-left-right arrows become h0up h0down h0left h0right. With this setup only 2 controllers work, player 3 wireless controller shuts off and doesnt get playable. When this happens My Keyboard works as it should all the way.

    What I do then is pull the wireless reciever in and out of the PI until setup 2 occures where the arrows isntead become 0 1 2 3. Then All my controllers work BUT the situation occures with the keyboard not wokring in terminal..

    I HATE randomness with computing so this is frustrating the hell out of me.. Any ideas what lies behind this??

    Thanks for helping!

    #96858
    Profile photo of Floob
    Floob
    Member

    When you get all 4 working, what happens when you pull the keyboard out and push it back in?

    RetroPie help guides --> https://goo.gl/Yfy8kj
    Please read this before asking for help --> http://goo.gl/eLErnl

    #96866
    Profile photo of algi
    algi
    Participant

    Still no good.. Same problem.

    I thought it might have something to do with the hotkey but it doesn’t. I’ve tryed hitting x when having my hotkey button pressed in aswell but no good. as soon as I enter the game keyboard starts working again. It feels so random but I know there must be an answer some where..

    #96868
    Profile photo of Floob
    Floob
    Member

    Do you always try X and M?

    RetroPie help guides --> https://goo.gl/Yfy8kj
    Please read this before asking for help --> http://goo.gl/eLErnl

    #96882
    Profile photo of algi
    algi
    Participant

    Do you always try X and M?

    Yes Sir!

Viewing 7 posts - 1 through 7 (of 7 total)

Forums are currently read only - please visit the new RetroPie forums at https://retropie.org.uk/forums/

Skip to toolbar