Can't Access RGUI / GB colorization

Welcome Page Forums RetroPie Project New to RetroPie? Start Here! Can't Access RGUI / GB colorization

This topic contains 2 replies, has 2 voices, and was last updated by Profile photo of raspi raspi 1 year, 11 months ago.

Viewing 3 posts - 1 through 3 (of 3 total)
  • Author
    Posts
  • #102793
    Profile photo of raspi
    raspi
    Participant

    Hello everyone 🙂

    I have a little issue with RGUI since I can’t access it :/

    I tried to press F1 while being “ingame” (Gameboy) but it didn’t work.

    I sticked to this wiki entry: https://github.com/RetroPie/RetroPie-Setup/wiki/Game-Boy

    “How to Colourise Game Boy games”.

    I have no idea which my hotkey is, so I tried ctrl etc. but it didn’t work either.

    This is my retroarch.cfg:
    http://pastebin.com/CSMHnecw

    I need to add that i dug a little bit arround in ssh and found this file:
    “\home\pi\RetroPie-Setup\supplementary\retroarch-core-options.cfg”
    so i edited the gb_colorization line as follows : gb_colorization = “enabled”

    This is my retroarch-core-options.cfg:
    http://pastebin.com/B3kvSeXe

    It didn’t help so I have no Idea what to do.

    #102794
    Profile photo of Floob
    Floob
    Member

    Are you running a particular version of RetroPie?

    Can you post details requested here? Thanks

    Suggestion to get support with your problems

    My guesses to the fix are, hold Select on your joypad and then press F1 on the keyboard (or whatever your x button on the joypad is)

    Create a file (if it doesnt already exist) here
    /opt/retropie/configs/all/retroarch-core-options.cfg

    and put this line in it
    gb_colorization = “enabled”

    RetroPie help guides --> https://goo.gl/Yfy8kj
    Please read this before asking for help --> http://goo.gl/eLErnl

    #102799
    Profile photo of raspi
    raspi
    Participant

    Thank you 🙂

    It worked, when I used select +F1, and I was able to setup colorization, which was disabled, even though I switched it to enabled in
    “/opt/retropie/configs/all/retroarch-core-options.cfg”.

    But now it works, thanks buddy 😉

Viewing 3 posts - 1 through 3 (of 3 total)

Forums are currently read only - please visit the new RetroPie forums at https://retropie.org.uk/forums/

Skip to toolbar