4snes 4nes interface does not work for retropie

Home Forums RetroPie Project Everything else related to the RetroPie Project 4snes 4nes interface does not work for retropie

This topic contains 6 replies, has 3 voices, and was last updated by Profile photo of koffieleut koffieleut 2 years, 3 months ago.

Viewing 7 posts - 1 through 7 (of 7 total)
  • Author
    Posts
  • #87760
    Profile photo of ehpower2
    ehpower2
    Participant

    For those who do not know what i am talking about here is the page about what i am talking about.

    http://www.raphnet-tech.com/products/4nes4snes/

    My issue is after image 2.3 where it worked exactly as it says on the page i have since upgraded to 2.4 images and now 2.5 and the problem is the same.

    When i upgraded to image 2.4 retro-pie refuses to see the rest of the axises and no matter what i only have 2 axies and no matter what port i plug into which 2 of the data lines are for snes ports and the other two are for nes ports it only will see axis 0 and 1 never 2 through 8.

    Also it does not plot the axises accurtely as for instance you can press left hat and all you get as response is 0+ axis.

    I believe this is a bug to how it handles usb but any suggestions and help would be welcome

    #87873
    Profile photo of ehpower2
    ehpower2
    Participant

    does anyone have any ideas i really would like to get this working again.

    #88619
    Profile photo of floeggu87
    floeggu87
    Participant

    Im having the same problem. in 2.5 / 2.6 there are only two axis recognized.
    i think this could have something to do with the joystick-package. I allready uninstalled and reinstalled/updated it manually. no luck there.

    could there maybe any possibility to install the old version of the joystick package?

    #88678
    Profile photo of ehpower2
    ehpower2
    Participant

    I tried to go back to a old kernel and it really does not fix this issue. Is it me or is it seem like the further forward retropie goes version wise the less controllers work. I notice there are much more controller related issues now then there was

    #88799
    Profile photo of floeggu87
    floeggu87
    Participant

    I just read an article how to downgrade a package.

    http://askubuntu.com/questions/138284/how-to-downgrade-a-package-via-apt-get

    i’ll try as soon as i get home.

    #89427
    Profile photo of floeggu87
    floeggu87
    Participant

    Ive stumbled upon a new post in the forum: http://blog.petrockblock.com/forums/topic/autofire-on-the-axis/

    Some users replied it also fixed their problem with the second controller.
    i’ll test it out this weekend 🙂

    #90404
    Profile photo of koffieleut
    koffieleut
    Participant

    It also fixed my problem on 4 player bomberman for pce. So for me it worked perfect.

Viewing 7 posts - 1 through 7 (of 7 total)

Forums are currently read only - please visit the new RetroPie forums at https://retropie.org.uk/forums/

Skip to toolbar