Xbox 360 PC controller Nintendo 64 configuration?

Home Forums RetroPie Project Everything else related to the RetroPie Project Xbox 360 PC controller Nintendo 64 configuration?

RetroPie has a new website and forum. Please visit https://retropie.org.uk/ for the new site. The new forum is located at https://retropie.org.uk/forum/. This forum is left here as a read-only archive.

This topic contains 0 replies, has 1 voice, and was last updated by Profile photo of dxiri dxiri 3 years, 5 months ago.

Viewing 1 post (of 1 total)
  • Author
    Posts
  • #3249
    Profile photo of dxiri
    dxiri
    Participant

    Hello guys, new on the forum 😀

    Awesome project! my child memories came back with this thing thank you very much!. I got the snes, nes and sega genesis emulators to work beatifully.

    However, I am having a HARD time with the nintendo64 one. The games I currently have (Mario Kart64 and Zelda ocarina of time), launch correctly and I can see from the output that the controller is detected correctly also (sound sucks big time or goes silent after a while though).

    poking around I found this directory:
    ~/RetroPie/emulators/mupen64plus-rpi/test
    which contains a file called InputAutoCfg.ini that holds some kinf of auto-configuration for the Xbox Controller, however, It does not work at all and I can’t get past the “Press start” screen of any n64 game 🙁 the only button that works is the one to RESET and go back to the game selection menu.

    Any idea of how to configure this? the way it looks, mupen64plus configuration is totally separate from the other emulationstation settings.

    Here is the output of launching Zelda – Ocarina of time, hope this helps:

    cd /home/pi/RetroPie/emulators/mupen64plus-rpi/test/ && ./mupen64plus /home/pi/RetroPie/roms/n64/Zelda\ -\ Ocarina\ of\ Time.z64
    __ __ __ _ _ ____ _
    | \/ |_ _ _ __ ___ _ __ / /_ | || | | _ \| |_ _ ___
    | |\/| | | | | ‘_ \ / _ \ ‘_ \| ‘_ \| || |_| |_) | | | | / __|
    | | | | |_| | |_) | __/ | | | (_) |__ _| __/| | |_| \__ \
    |_| |_|\__,_| .__/ \___|_| |_|\___/ |_| |_| |_|\__,_|___/
    |_| http://code.google.com/p/mupen64plus/
    Mupen64Plus Console User-Interface Version 2.0.0

    UI-Console: attached to core library ‘Mupen64Plus Core’ version 2.0.0
    UI-Console: Includes support for Dynamic Recompiler.
    Core: Goodname: Legend of Zelda, The – Ocarina of Time (U) (V1.0) [!]
    Core: Name: THE LEGEND OF ZELDA
    Core: MD5: 5BD1FE107BF8106B2AB6650ABECD54D6
    Core: CRC: ec7011b7 7616d72b
    Core: Imagetype: .z64 (native)
    Core: Rom size: 33554432 bytes (or 32 Mb or 256 Megabits)
    Core: Version: 1449
    Core: Manufacturer: 43
    Core: Country: USA
    UI-Console Status: Cheat codes disabled.
    Video: DEBUG Video-Rice InitConfiguration() 658
    Video: DEBUG Video-Rice set default configuration
    UI-Console: using Video plugin: ‘Mupen64Plus OpenGL Video Plugin by Rice’ v2.0.0
    UI-Console: using Audio plugin: ‘Mupen64Plus RPI Audio Plugin’ v2.0.0
    UI-Console: using Input plugin: ‘Mupen64Plus SDL Input Plugin’ v2.0.0
    UI-Console: using RSP plugin: ‘Hacktarux/Azimer High-Level Emulation RSP Plugin’ v2.0.0
    Video: DEBUG Video-Rice InitConfiguration() 835
    Video: DEBUG Video-Rice set default configuration
    Input: 1 SDL joysticks were found.
    Input: N64 Controller #1: Using auto-config with SDL joystick 0 (‘Xbox Gamepad (userspace driver)’)
    Input: 1 controller(s) found, 1 plugged in and usable in the emulator
    Input Warning: No rumble supported on N64 joystick #1
    Input: Mupen64Plus SDL Input Plugin version 2.0.0 initialized.
    Core Warning: Could not run as SCHED_FIFO, priority 10, error EPERM
    Video: Disabled SSE processing.
    Video: Found ROM ‘THE LEGEND OF ZELDA’, CRC b71170ec2bd71676-45
    Video: Enabled hacks for game: ‘THE LEGEND OF ZELDA’
    Video: Initializing OpenGL Device Context.
    RPI_OpenWindow(“Mupen64plus”, 640, 480)
    Could not open X window
    301 RPI Window at 0,0 0x0
    EGL 1.4 Initialized
    Could not change keyboard mode
    RPI_OpenWindow() finished
    Video: Using OpenGL: Broadcom – VideoCore IV HW : OpenGL ES 2.0
    Audio: RPI Audio plugin Initialized. Output Frequency 32000 Hz
    Core: Starting R4300 emulator: Dynamic Recompiler
    Core: Init new dynarec
    Audio: RPI Audio plugin Initialized. Output Frequency 32000 Hz
    Audio Warning: Audio Buffer under run(0)
    Video: Mupen64Plus OpenGL Video Plugin by Rice v2.0.0 – 35.800 VI/S
    Audio Warning: Audio Buffer under run(1)
    Audio Warning: Audio Buffer under run(2)
    Audio Warning: Audio Buffer under run(3)
    Audio Warning: Audio Buffer under run(4)
    Audio Warning: Audio Buffer under run(5)
    Audio Warning: Audio Buffer under run(6)
    Audio Warning: Audio Buffer under run(7)
    Audio Warning: Audio Buffer under run(8)
    Audio Warning: Audio Buffer under run(9)
    Video: Mupen64Plus OpenGL Video Plugin by Rice v2.0.0 – 38.600 VI/S

    Any help would be GREATLY appreciatted 😀

    thanks in advance!

Viewing 1 post (of 1 total)

Forums are currently read only - please visit the new RetroPie forums at https://retropie.org.uk/forums/

Skip to toolbar