Xbox 360 Controller

RetroPie has a new website and forum. Please visit https://retropie.org.uk/ for the new site. The new forum is located at https://retropie.org.uk/forum/. This forum is left here as a read-only archive.

Tagged: 

This topic contains 3 replies, has 2 voices, and was last updated by Profile photo of labelwhore labelwhore 1 year, 3 months ago.

Viewing 4 posts - 1 through 4 (of 4 total)
  • Author
    Posts
  • #113177
    Profile photo of thegreatdevourer
    thegreatdevourer
    Participant

    Hey,
    total linux noob here (i have literally no knowledge about linux, so talk to me like i’m a moron)
    I’ve just started using retropie, and whilst i can get games working, i can’t get my xbox controller to link up to the raspberry pi.
    The pi itself is a Generation 1 version B.
    I’ve tried the sudo apt-get xboxdrv, and whilst that appears to have done something, whenever i start it up with my xbox controller and keyboard attached, neither seem to work.
    Please help!

    #113179
    Profile photo of labelwhore
    labelwhore
    Participant

    I don’t think you’re done setting things up. It sounds like you installed the driver, but it is not actually running without further changes. See this page:

    https://github.com/RetroPie/RetroPie-Setup/wiki/Setting-up-the-XBox360-controller

    Although, if you use the option in retropie_setup to install xboxdrv, it does everything on that page automatically for you.

    http://www.th3rdwave.com/tracks/
    ^^ my other hobby

    • This reply was modified 1 year, 3 months ago by Profile photo of labelwhore labelwhore.
    • This reply was modified 1 year, 3 months ago by Profile photo of labelwhore labelwhore.
    #113185
    Profile photo of thegreatdevourer
    thegreatdevourer
    Participant

    i’ve done the thing in cd RetroPie-Setup $ that allows you to enable xboxdrv, and that doesn’t work. Whenever start it up with both my keyboard and the controller, it is very laggy, but whenever i open the start menu to change the input, it freezes.

    #113209
    Profile photo of labelwhore
    labelwhore
    Participant

    I’ve never seen that issue before. Did you start from one of the images on this site? or did you start from noobs then install retropie on top of that?

    if it was the latter, maybe try from a fresh image from this site.

    http://www.th3rdwave.com/tracks/
    ^^ my other hobby

Viewing 4 posts - 1 through 4 (of 4 total)

Forums are currently read only - please visit the new RetroPie forums at https://retropie.org.uk/forums/

Skip to toolbar