X-Arcade DIY XArcade2JStick Timed Out

Home Forums RetroPie Project Controller Configuration in RetroPie X-Arcade DIY XArcade2JStick Timed Out

RetroPie has a new website and forum. Please visit https://retropie.org.uk/ for the new site. The new forum is located at https://retropie.org.uk/forum/. This forum is left here as a read-only archive.

This topic contains 6 replies, has 4 voices, and was last updated by Profile photo of jsawhi jsawhi 1 year, 3 months ago.

Viewing 7 posts - 1 through 7 (of 7 total)
  • Author
    Posts
  • #108340
    Profile photo of jessejamesrich
    jessejamesrich
    Participant

    I’m trying to map the controls, but I get a timed out. I’m relatively confident that I’ve got this thing wired properly. Here are my specs:

    Pi Model: 2B
    RetroPie Version Used: 3.1

    Built From: SD Image

    USB Devices connected: X-Arcade DIY

    Controller used: X-Arcade DIY

    Error messages received:

    B button (down)
    Timed out …

    etc.

    Guides Help used:

    http://blog.petrockblock.com/2014/06/01/xarcade2jstick/

    http://blog.petrockblock.com/forums/topic/retropie-not-recognizing-xarcade-dual-tank-stick/#post-7588

    Output of lsinput:

    /dev/input/event0
    bustype : BUS_USB
    vendor : 0xaa55
    product : 0x101
    version : 272
    name : “XGaming X-Arcade”
    phys : “usb-3f980000.usb-1.4/input0”
    uniq : “”
    bits ev : EV_SYN EV_KEY EV_MSC EV_LED EV_REP

    /dev/input/event1
    bustype : BUS_USB
    vendor : 0xaa55
    product : 0x101
    version : 272
    name : “XGaming X-Arcade”
    phys : “usb-3f980000.usb-1.4/input1”
    uniq : “”
    bits ev : EV_SYN EV_KEY EV_MSC EV_LED EV_REP

    /dev/input/event2
    bustype : BUS_USB
    vendor : 0x1
    product : 0x1
    version : 4
    name : “Xarcade-to-Gamepad Device”
    bits ev : EV_SYN EV_KEY EV_REL EV_ABS

    /dev/input/event3
    bustype : BUS_USB
    vendor : 0x1
    product : 0x1
    version : 4
    name : “Xarcade-to-Gamepad Device”
    bits ev : EV_SYN EV_KEY EV_REL EV_ABS

    /dev/input/event4
    bustype : BUS_USB
    vendor : 0x1
    product : 0x1
    version : 4
    name : “SNES-to-Keyboard Device”
    bits ev : EV_SYN EV_KEY EV_REL

    Output of ls /dev/input:

    by-id by-path event0 event1 event2 event3 event4 event5 js0 js1 mice

    Output of jstest /dev/input/js0:

    Driver version is 2.1.0.
    Joystick (Xarcade-to-Gamepad Device) has 2 axes (X, Y)
    and 10 buttons (BtnX, BtnY, BtnZ, BtnTL, BtnTR, BtnTL2, BtnTR2, BtnSelect, BtnThumbL, BtnThumbR).
    Testing … (interrupt to exit)
    Axes: 0:-32767 1:-32767 Buttons: 0:off 1:off 2:off 3:off 4:off 5:off 6:off 7:off 8:off 9:off

    Hope I put in enough information here. This is definitely above my pay grade. Any help would be grrrrreeeeeeeaaaaaaat.

    TIA

    Attachments:
    #108342
    Profile photo of buzz
    buzz
    Keymaster

    Have you tried without using the XArcade2Jstick ? (so it maps to keyboard presses?). I prefer that on my set up.

    #108346
    Profile photo of jessejamesrich
    jessejamesrich
    Participant

    Doesn’t seem to recognize any gamepads without XArcade2Jstick installed and running. I just get a “NO GAMEPADS DETECTED”.

    #108347
    Profile photo of buzz
    buzz
    Keymaster

    press and hold a button at the initial configuration. It’s not a gamepad – it’s a keyboard device.

    • This reply was modified 1 year, 6 months ago by Profile photo of buzz buzz.
    #108349
    Profile photo of jessejamesrich
    jessejamesrich
    Participant

    I’m actually a bit closer here. Rather than work with the config at the command line (via ssh) I’m working with the Gamepad config on bootup. I’ve got it almost working. Seems I’ve got the buttons working fine, but can’t get the joysticks going now.

    #111703
    Profile photo of tomtuttle
    tomtuttle
    Participant

    Any update on this? I’ve been fiddling with the same issue for many hours, now. I just can’t seem to get Emulation Station to recognize the joysticks.

    #114553
    Profile photo of jsawhi
    jsawhi
    Participant

    odd… I have 2 of the x-arcade solos (one internally configured for player 2, so I don’t have to sit that close to the other person playing 😉 ) and both work fine out of the box as keyboard devices… I essentially have 3 keyboards connected to the Pi (actual KB, and 2 separate solo sticks). I know the board is the same in the solo as it is in the dual tank-stick… not sure why it’s timing out. *shrug*

    (sorry, not adding much, but at least you know it can work)

Viewing 7 posts - 1 through 7 (of 7 total)

Forums are currently read only - please visit the new RetroPie forums at https://retropie.org.uk/forums/

Skip to toolbar