Two questions

RetroPie has a new website and forum. Please visit https://retropie.org.uk/ for the new site. The new forum is located at https://retropie.org.uk/forum/. This forum is left here as a read-only archive.

This topic contains 3 replies, has 2 voices, and was last updated by Profile photo of trimmtrabb trimmtrabb 3 years, 2 months ago.

Viewing 4 posts - 1 through 4 (of 4 total)
  • Author
    Posts
  • #4599
    Profile photo of meimme
    meimme
    Participant

    I’ve manged to get most of retropie working but I have a few problems. First is that I’ve got the controller working at emulationstation but when I try to load into to something I can use every button besides the move buttons (both the joysticks and the D-Pad). Any fixes?

    The next thing is the Mega Drive/Genesis emulator. I press into it and it makes a noise and seems like it’s loading into it but then it just goes back to where it is. Did I do something wrong setting it up?

    #4602
    Profile photo of trimmtrabb
    trimmtrabb
    Participant

    Hi, if you are using a usb gamepad this guide should help you: http://blog.petrockblock.com/2013/12/02/retropie-autoconfig-functionality/

    If you are using a wireless gamepad such as an Xbox 360 pad or a PS3 pad have a look at the RetroPie-Setup wiki: https://github.com/retropie/RetroPie-Setup/wiki

    Regarding the Mega Drive emulator the roms need to be in .smd or .bin format and need to be placed in /home/pi/RetroPie/roms/megadrive

    Hope this helps!

    If you have found the solution to your problem please mark the topic as resolved.

    #4603
    Profile photo of meimme
    meimme
    Participant

    Hmm, I’m a bit confused. What exactly do I do with the script thing and where do I do it?

    #4604
    Profile photo of trimmtrabb
    trimmtrabb
    Participant

    you need to SSH into the Pi and run:

    cd RetroPie-Setup
    chmod +x retropie_setup.sh
    sudo ./retropie_setup.sh

    This will start the setup script, then choose the ‘setup’ option and follow the instructions in the first link

    If you have found the solution to your problem please mark the topic as resolved.

Viewing 4 posts - 1 through 4 (of 4 total)

Forums are currently read only - please visit the new RetroPie forums at https://retropie.org.uk/forums/

Skip to toolbar