Sound cracking on PSX emulator. I really need help!

Home Forums RetroPie Project Everything else related to the RetroPie Project Sound cracking on PSX emulator. I really need help!

RetroPie has a new website and forum. Please visit https://retropie.org.uk/ for the new site. The new forum is located at https://retropie.org.uk/forum/. This forum is left here as a read-only archive.

This topic contains 5 replies, has 5 voices, and was last updated by Profile photo of gutossn gutossn 1 year, 2 months ago.

Viewing 6 posts - 1 through 6 (of 6 total)
  • Author
    Posts
  • #121090
    Profile photo of keem85
    keem85
    Participant

    I’ve tried to reinstall the lr-pcsx-rearmed through individual binary installer, to see if it fixed the problem, but it didn’t.. I get a terrible cracking sound on PSX only. No other emulators are making cracking sounds. Any advice would be greatly appreciated.

    Yes I have overclocked my Raspberry Pi 2, but that isn’t the problem.. I’ve tried reverting back to old state, overclocking some more, and then back to my basic OC, which I have used for a long time without problem..

    I don’t know why this cracking sound-problem suddenly showed up, but it renders all my PSX games unplayable.. I’ve troubleshooted with different BIOS, and the problem affects every PSX roms I have.

    #121094
    Profile photo of tipoto
    tipoto
    Participant

    Have you tried to increase the latency in the audio settings? It could maybe fix the problem.

    #121122
    Profile photo of keem85
    keem85
    Participant

    Have you tried to increase the latency in the audio settings? It could maybe fix the problem.

    Hi, where do I do that?

    EDIT: I found it in RetroArch menus.. But it didn’t fix the problem.. I have this issue slightly on SNES also, I noticed now.. What can it be? Something in config.txt?

    • This reply was modified 1 year, 2 months ago by Profile photo of keem85 keem85.
    #121139
    Profile photo of dankcushions
    dankcushions
    Participant

    neither PSX or SNES should have any issue with default settings. can you test a fresh 3.6 image? how are you getting sound from your PI? HDMI?

    also “crackling sound” – performance dips or just audio static?

    #121318
    Profile photo of lukekills
    lukekills
    Participant

    Same here with the snes

    #121350
    Profile photo of gutossn
    gutossn
    Participant

    Try to change the power supply. Is there a rainbow square on top-right corner of screen?

    Raspberry Pi B+ - Mini Bartop Arcade - Retropie 2.6!

    Raspberry Pi 2 + PS3 Controller Wireless - Retropie 2.6!

Viewing 6 posts - 1 through 6 (of 6 total)

Forums are currently read only - please visit the new RetroPie forums at https://retropie.org.uk/forums/

Skip to toolbar