Snes: Input lag, N64: Sound problems.

Home Forums RetroPie Project Everything else related to the RetroPie Project Snes: Input lag, N64: Sound problems.

RetroPie has a new website and forum. Please visit https://retropie.org.uk/ for the new site. The new forum is located at https://retropie.org.uk/forum/. This forum is left here as a read-only archive.

This topic contains 1 reply, has 2 voices, and was last updated by Profile photo of koffieleut koffieleut 1 year ago.

Viewing 2 posts - 1 through 2 (of 2 total)
  • Author
    Posts
  • #118760
    Profile photo of chamelious
    chamelious
    Participant

    Brand new Rpi2, brand new install of newest Retropie build. Wired xbox360 controller. HDMi to samsung tv.

    Problems:

    Snes games are unplayable due to input lag. Feels like at least half a second.

    N64 games are unplayable due to sound being all over the place. Actual games feel ok. Have tried uncommenting out the “hdmi drive 2” option.

    Thanks

    #118971
    Profile photo of koffieleut
    koffieleut
    Participant

    What emulator are you using and do you use any shaders on the snes emu?
    The best thing to start is by using default settings, don’t set your resolution to 1080p, 1280 is enough to play old games 😉 Turn off any shader (later on you can experiment what shader you like),
    Use Threated Video, atleast that works on my pi to speed things on.

Viewing 2 posts - 1 through 2 (of 2 total)

Forums are currently read only - please visit the new RetroPie forums at https://retropie.org.uk/forums/

Skip to toolbar