Shell for starting Doom and Retropie Setup from Emulationstation

Home Forums RetroPie Project Everything else related to the RetroPie Project Shell for starting Doom and Retropie Setup from Emulationstation

RetroPie has a new website and forum. Please visit https://retropie.org.uk/ for the new site. The new forum is located at https://retropie.org.uk/forum/. This forum is left here as a read-only archive.

This topic contains 5 replies, has 2 voices, and was last updated by Profile photo of bluelightcrew bluelightcrew 3 years, 1 month ago.

Viewing 6 posts - 1 through 6 (of 6 total)
  • Author
    Posts
  • #5380
    Profile photo of bluelightcrew
    bluelightcrew
    Participant

    I would like to change the menu of Retropie a little. I do not need for each game (like Duke, doom, quake) a single page. So I wanted to take all to a menu together.A few people have already made her own menu with a customized es_config and the app folder with Sh Files. But since I’m quite a beginner, I do not know what I need to enter in the Sh files for Doom and Retropie Setup.I already have very much tried, but get the two not to run

    #5441
    Profile photo of karloss
    karloss
    Participant

    I think I know what to do, I will write you a guide tomorrow if I’m right mate.

    Sent from my Nexus 5 using Tapatalk

    #5442
    Profile photo of karloss
    karloss
    Participant

    It should be easy, make a new folder in ROMs, open the es_systems file and copy the bottom entry and modify for your folder you created..

    Then if you take the COMMAND line from Duke and put it in an sh file in the folder you created, it should work..like I said I will try and let u know, or you can try and let me know how it went 🙂

    Sent from my Nexus 5 using Tapatalk

    #5453
    Profile photo of bluelightcrew
    bluelightcrew
    Participant

    Duke works with the command from the es_sytems.cfg.
    But Doom not!
    Retropie setup Starts but with errors, found some files not. I think there must be set a path in the Sh file. (sorry for my Bad englisch)

    #5456
    Profile photo of karloss
    karloss
    Participant

    ok, i’ll have a look tonight for you mate.

    #5458
    Profile photo of bluelightcrew
    bluelightcrew
    Participant

    One problem I’ve found.In the es_system.cfg stood COMMAND=bash %ROM%. I have changed it to COMMAND=%ROM%
    But now comes a new error! permission denied

Viewing 6 posts - 1 through 6 (of 6 total)

Forums are currently read only - please visit the new RetroPie forums at https://retropie.org.uk/forums/

Skip to toolbar