Settings for Video Intro's

Home Forums RetroPie Project Splash screens Settings for Video Intro's

RetroPie has a new website and forum. Please visit https://retropie.org.uk/ for the new site. The new forum is located at https://retropie.org.uk/forum/. This forum is left here as a read-only archive.

This topic contains 2 replies, has 2 voices, and was last updated by Profile photo of mavic19 mavic19 1 year, 12 months ago.

Viewing 3 posts - 1 through 3 (of 3 total)
  • Author
    Posts
  • #96436
    Profile photo of mavic19
    mavic19
    Participant

    What are the settings for doing a video intro?
    Codec? MPEG4, H.264, WMV, AVI?
    Compatible Resolution?
    Length? 10 – 30 seconds???
    Does this just get dropped into the appropriate Splash Screen folder?

    Thanks!

    #96438
    Profile photo of herbfargus
    herbfargus
    Moderator

    Depends on which video player you are using and which version, also depends on which raspberry pi you have ( the RPI 2 boots quickly so you’ll have to code it to play all the way through first before emulation station starts if you don’t want emulation station cutting into your video) I’ve used .mp4, .mov, and .mkv. I had problems with .avi and some newer mp4s… Its kinda hit and miss- I converted my videos with a bunch of different settings in vlc until I found one that worked. Here’s a video of what I did to get it to work:

    #96440
    Profile photo of mavic19
    mavic19
    Participant

    Great video tutorial! Thanks!

Viewing 3 posts - 1 through 3 (of 3 total)

Forums are currently read only - please visit the new RetroPie forums at https://retropie.org.uk/forums/

Skip to toolbar