Save States Erasing

RetroPie has a new website and forum. Please visit https://retropie.org.uk/ for the new site. The new forum is located at https://retropie.org.uk/forum/. This forum is left here as a read-only archive.

This topic contains 3 replies, has 2 voices, and was last updated by Profile photo of exonerated exonerated 2 years, 5 months ago.

Viewing 4 posts - 1 through 4 (of 4 total)
  • Author
    Posts
  • #82106
    Profile photo of exonerated
    exonerated
    Participant

    I’m having an issue with save states. They work totally fine while the game is loaded, however, when I exit the game the save states seem to disappear. I have hotkeys setup to exit the game with start + select.

    Even if I go directly back into the game, the save states will be lost and fail to load.

    Any ideas?

    #82185
    Profile photo of exonerated
    exonerated
    Participant

    Just wanted to add that I do see the save states in the proper folder (ex. Mega Man X (E).state1 in /home/pi/RetroPie/roms/snes).

    #82209
    Profile photo of RetroMarine
    RetroMarine
    Participant

    Type df -h to see if your sd card is too full. When you don’t have enough room on the card, it tends to delete smaller files such as cfg files and txt files.

    #82309
    Profile photo of exonerated
    exonerated
    Participant

    Thanks for the response. I actually figured out what was happening.

    My PS4 controller was increasing save state slots with each save. When loading it would seem to cycle backwards and attempt to load the wrong state.

    I actually changed over to a PS3 controller and it fixed itself. This is what made me go back and figure it out because it was bugging me.

Viewing 4 posts - 1 through 4 (of 4 total)

Forums are currently read only - please visit the new RetroPie forums at https://retropie.org.uk/forums/

Skip to toolbar