retropie not copying over rom folders

Home Forums RetroPie Project New to RetroPie? Start Here! retropie not copying over rom folders

RetroPie has a new website and forum. Please visit https://retropie.org.uk/ for the new site. The new forum is located at https://retropie.org.uk/forum/. This forum is left here as a read-only archive.

Tagged: , , ,

This topic contains 5 replies, has 4 voices, and was last updated by Profile photo of 3darkdragons 3darkdragons 12 months ago.

Viewing 6 posts - 1 through 6 (of 6 total)
  • Author
    Posts
  • #121775
    Profile photo of 3darkdragons
    3darkdragons
    Participant

    hardware: pi 2
    software: retropie v. 3.6

    iv’e tried to get my retropie to copy over the rom folders to my usb. I made sure to format my usb to fat 32 and i have an empty folder in the drive called retropie. I plugged it into my raspi and it didnt copy over the files ive tried this with 2 different usb same thing happened (kingston 4gb and kingston 8gb). idk what to do anymore somebody please help.

    #121790
    Profile photo of buzz
    buzz
    Keymaster

    what is the output of “tail /var/log/syslog” after plugging in the usb stick ?

    Please double check you formatted as fat32, and not exFAT. Also please make sure the folder name is all lowercase.

    • This reply was modified 12 months ago by Profile photo of buzz buzz.
    #121792
    Profile photo of herbfargus
    herbfargus
    Moderator

    Also try enabling usbromservice from the RetroPie setup script

    #121807
    Profile photo of InsecureSpike
    InsecureSpike
    Participant

    also, what are you wanting to do?
    run roms from usb?
    transfer roms from usb to pi-SD card?

    #121817
    Profile photo of 3darkdragons
    3darkdragons
    Participant

    im trying to transfer the roms over to the sd card. ive double checked that they’re formatted as fat 32 and the folder is all lowercase still no dice. Also how do i find the output of “tail /var/log/syslog?

    #121902
    Profile photo of 3darkdragons
    3darkdragons
    Participant

    turns out i had a defective image so i just got retropie on another sd card and im good to go thanks for all of your help guys!

Viewing 6 posts - 1 through 6 (of 6 total)

Forums are currently read only - please visit the new RetroPie forums at https://retropie.org.uk/forums/

Skip to toolbar