RetroPie ignores my configuration

Home Forums RetroPie Project Controller Configuration in RetroPie RetroPie ignores my configuration

RetroPie has a new website and forum. Please visit https://retropie.org.uk/ for the new site. The new forum is located at https://retropie.org.uk/forum/. This forum is left here as a read-only archive.

This topic contains 3 replies, has 1 voice, and was last updated by Profile photo of paquito paquito 1 year, 11 months ago.

Viewing 4 posts - 1 through 4 (of 4 total)
  • Author
    Posts
  • #97724
    Profile photo of paquito
    paquito
    Participant

    Hi, I’m using RetroPie 3 (over OSMC with RetroPie Script).

    I have a dual-shock like (not dual-shock) controller and after first boot (and splash screen with controller configuration for ES) lot of systems goes OK. All fine! Until I test PSX.

    First of all, the analog doesn’t works. Ok, reading the forum I added to:
    /opt/retropie/configs/all/retroarch-core-options.cfg the line pcsx_rearmed_pad1type = “analog”
    Check that the path is “/all/” not “/psx/” because this doesn’t work.

    Ok, now I have analog detection! But not all fine. I detected that left analog “up” is not correctly calibrated (so is like half up) and, worst, the right analog is misconfigured (checked in Ape Scape).

    I executed “RetroPie (menu) -> configure retroarch controller” and it generates the file:
    /opt/retropie/emulators/retroarch/configs/MicrontekUSBJoystick.cfg
    It doesn’t work, I try executing again the configurator but modifiying other keys (swap up and down, left and right, etc.) and nothing changed, up is still up in a game (tested in SNES games, for example).

    The script says that my “MicrontekUSBJoystick.cfg” will be used when my controller is detected, but is fake, this file isn’t readed (or is readed and overwrited)

    How can I configure my controls?

    • This topic was modified 1 year, 11 months ago by Profile photo of paquito paquito.

    #97779
    Profile photo of paquito
    paquito
    Participant

    Up

    #97787
    Profile photo of paquito
    paquito
    Participant

    Nothing?

    #97887
    Profile photo of paquito
    paquito
    Participant

    After fix the configuration problem removing all the other configurations (seems like retropie script is loading the incorrect file, because he creates one and uses another on retroarch) I can configure the keys.

    Now only have one problem with Ape Escape: it doesn’t run forward, and is not problem with the “Up” analog because I swaped up/down with left/right, and it still run to left/right (up/down analog) but can’t run forward (left or right, I don’t remember)

    I saw that other people have the same problem:
    https://www.reddit.com/r/RetroPie/comments/31hfog/is_anyone_else_having_trouble_with_analog/

    So is a bug related to the controller + the game + the emulator.

    And there are some posts from 2006 with the same “bug”.

    • This reply was modified 1 year, 11 months ago by Profile photo of paquito paquito.
Viewing 4 posts - 1 through 4 (of 4 total)

Forums are currently read only - please visit the new RetroPie forums at https://retropie.org.uk/forums/

Skip to toolbar