RetroPie 3.0 on BerryBoot

Home Forums RetroPie Project Ideas for Further Enhancements RetroPie 3.0 on BerryBoot

RetroPie has a new website and forum. Please visit https://retropie.org.uk/ for the new site. The new forum is located at https://retropie.org.uk/forum/. This forum is left here as a read-only archive.

This topic contains 3 replies, has 3 voices, and was last updated by Profile photo of pi-guy pi-guy 1 year, 7 months ago.

Viewing 4 posts - 1 through 4 (of 4 total)
  • Author
    Posts
  • #105132
    Profile photo of pi-guy
    pi-guy
    Participant

    Hi all, new member. Figured I’d post some knowledge and a request in this one.
    So, I couldn’t find a RetroPie 3.0 image on berryboot. So I installed the one available (2.3), updated it, added my roms, and found I was having a substantial issue with the GUI, seemed to happen after adding Sega32, TG16 and NES.

    I tried two different things…at the same time…and it seemed to work.
    First off, comment all the GPU and any clocking/overclocking text in your config.txt by placing a “#” in front of the line.
    Secondly, I deleted the “simple” theme from /etc/emulationstation/themes
    Third, I placed a different theme in place of simple called simplified_static_canela_my_red_logo_v2.0 (just copy the simplified_static_[canela] folder out of the zip and place in themes directory).

    I looked all over for why my RetroPie was having GUI issues and couldn’t find anything. This was just trial and error and worked for me.

    I’m confident the 2 different changes worked as I put the simple theme back and changed to it and it was still broke (images not displaying)…but not as bad as it was (no more blank screen or screen artifacts, etc).

    So…my request is to have a working simple theme in a working RetroPie 3.0 image release for berryboot. And btw, thanks to everyone who works on RetroPie…best thing ever made for Retro gaming.

    #105150
    Profile photo of herbfargus
    herbfargus
    Moderator
    #105155
    Profile photo of buzz
    buzz
    Keymaster

    updating from 2.3 to 3.0 requires more than that (unless you nuke /opt/retropie first). You can re-install the simple theme from retropie-setup. Better to start with a fresh 3.0 I think.

    #105170
    Profile photo of pi-guy
    pi-guy
    Participant

    @herbfargus
    LOL. I know when I did the initial install (about a week ago) this wasn’t up. Great minds think alike. Thanks for the assistance, I’ll give this a shot.

    @buzz
    Just did this remotely, I’ll have to wait until I get home to see if it works. If not I suppose I can work with the image Fargus pointed me to.
    Thanks a bunch!

Viewing 4 posts - 1 through 4 (of 4 total)

Forums are currently read only - please visit the new RetroPie forums at https://retropie.org.uk/forums/

Skip to toolbar