Retroarch Menu frozen after updating to 3.2.1

Home Forums RetroPie Project Everything else related to the RetroPie Project Retroarch Menu frozen after updating to 3.2.1

RetroPie has a new website and forum. Please visit https://retropie.org.uk/ for the new site. The new forum is located at https://retropie.org.uk/forum/. This forum is left here as a read-only archive.

This topic contains 6 replies, has 3 voices, and was last updated by Profile photo of tipoto tipoto 1 year, 6 months ago.

Viewing 7 posts - 1 through 7 (of 7 total)
  • Author
    Posts
  • #108691
    Profile photo of tipoto
    tipoto
    Participant

    I’ve just updated my system from 3.1 to 3.2.1 by using the full binary installation, but now, every time I want to open the retroarch menu of the console emulators (snes, megadrive, master system…) the menu gets stuck with the “search” thing in the middle of the screen. I remember we had the same issue a few months ago with FBA (FBA works fine after the update). Does anybody know if there is any trick to fix this problem?
    Fortunately I did a full backup of my SD card before updating, so I can revert to the previous version if I want, but I prefer to ask before doing it, just in case.

    Thank you!

    #108692
    Profile photo of tipoto
    tipoto
    Participant

    Update:
    Ok, so I manage to unlock the menu by pressing alt, but I still don’t know what it is searching for when the menu is displayed.

    More important: I found a fix for the problem, I overwrote the file /opt/retropie/emulators/retroarch/bin/retroarch by the same file I had on another SD card (with retropie 3.1), and now everything works fine again. It’s weird because retroarch hasn’t been updated between 3.1 and 3.2.1, we still have retroarch version 1.2.2, but the files size are slightly different.

    • This reply was modified 1 year, 6 months ago by Profile photo of tipoto tipoto.
    #108696
    Profile photo of gizmo98
    gizmo98
    Participant

    Button X opens search box. Button A or B closes search box. Our old ‘kill search box’ fix does not work anymore. But it should be possible to close this annoying field with controller now.

    #108737
    Profile photo of tipoto
    tipoto
    Participant

    Thanks for the info. I guess I forgot to try A or B, but I think I’m going to keep the previous version of the file anyway, it feels more natural to me to be able to navigate over the menus immediately.
    If anyone wants the file, I can share it, it the same version of retroarch (1.2.2) without the search box.

    • This reply was modified 1 year, 6 months ago by Profile photo of tipoto tipoto.
    #108747
    Profile photo of buzz
    buzz
    Keymaster

    there are lots of input problems with Retroarch – not sure anything will be done upstream. For example if triggering the hotkey to open the gui, it should not then assume X has been pressed to open the search. Gizmo has submitted a new working fix to remove the search box, so if you update retropie-setup and rebuild from source it will be gone. I will recompile some new binaries as soon as I’ve had a chance to test the latest retroarch.

    #108748
    Profile photo of buzz
    buzz
    Keymaster

    another problem is having select as a hotkey in some cores – I am going to look into possible workarounds for changing hotkey behaviour when I get some free time.

    #108749
    Profile photo of tipoto
    tipoto
    Participant

    Cool! Thanks!
    I will try rebuilding retroarch from source and see if I have any issues with the systems I use.
    Do you know which systems are concerned by the problem with the select button?

Viewing 7 posts - 1 through 7 (of 7 total)

Forums are currently read only - please visit the new RetroPie forums at https://retropie.org.uk/forums/

Skip to toolbar