Red tinted screen

Home Forums RetroPie Project Video Output on RetroPie Red tinted screen

RetroPie has a new website and forum. Please visit https://retropie.org.uk/ for the new site. The new forum is located at https://retropie.org.uk/forum/. This forum is left here as a read-only archive.

Tagged: 

This topic contains 3 replies, has 2 voices, and was last updated by Profile photo of cedifra cedifra 1 year, 11 months ago.

Viewing 4 posts - 1 through 4 (of 4 total)
  • Author
    Posts
  • #98693
    Profile photo of cedifra
    cedifra
    Participant

    Hello guys,

    Thanks for reading.

    ///
    Raspberry Pi2b
    RetroPie Version Used: 2.6
    Built From: SD Image
    USB Devices connected: Keyboard, XinMo Dual Arcade
    ///

    I am using a HDMI to DVI cable to connect my BenQ E900T. It works perfectly at first. I run a the SNES Emulator and can play a game. If I now exit the emulator, the screen is suddenly tinted and stays that way:

    NORMAL STILL

    TINTED RED

    It happens with: NES, SNES

    But not with GBA, which uses another BIOS.

    Thanks!!!!

    • This topic was modified 1 year, 11 months ago by Profile photo of cedifra cedifra.

    #98701
    Profile photo of cedifra
    cedifra
    Participant

    I found the solution!

    I just had to adjust the resolution for the Emulator 🙂

    #98705
    Profile photo of patl
    patl
    Participant

    I think it’s not directly a problem with the emulator resolution but with resolution change of the (HDMI) DVI input of the display when you start end exit an game.

    #98747
    Profile photo of cedifra
    cedifra
    Participant

    Thanks patl! Got it to work 🙂

Viewing 4 posts - 1 through 4 (of 4 total)

Forums are currently read only - please visit the new RetroPie forums at https://retropie.org.uk/forums/

Skip to toolbar