PS3 Controller no longer working in Mame4All after RC1 update

Home Forums RetroPie Project Controller Configuration in RetroPie PS3 Controller no longer working in Mame4All after RC1 update

RetroPie has a new website and forum. Please visit https://retropie.org.uk/ for the new site. The new forum is located at https://retropie.org.uk/forum/. This forum is left here as a read-only archive.

This topic contains 6 replies, has 5 voices, and was last updated by Profile photo of anothersonganothermile anothersonganothermile 1 year, 8 months ago.

Viewing 7 posts - 1 through 7 (of 7 total)
  • Author
    Posts
  • #102713

    Hello All,

    After recently updating to Retropie v3 RC1 I am unable to setup my PS3 bluetooth controller in Mame4All because it is no longer recognized in the gui (pressing tab in game). The controller works fine after the update with RetroArch and FBA and did work prior to the latest update in Mame4All. Has anyone else had this problem or am I missing the obvious?

    Thanks for any help,
    Ryan

    #102717
    Profile photo of knob
    knob
    Participant

    I’m having the same issue and can’t figure out how to fix it.

    #102803

    I thought there might be a setting kind of like in AdvanceMame that blewis87 pointed out that required you to:

    “Change device_joystick auto to device_joystick raw in the .rc config file.”

    So far I can not seem to find any like switch for Mame4All though. Any one have any ideas?

    #103035
    Profile photo of a7mag3ddon
    a7mag3ddon
    Participant

    I am also looking for a solution.

    #103041
    Profile photo of spawnsworth
    spawnsworth
    Participant

    Hi guys. Similar problem to mine though it never worked in 2.6 either. Also see http://blog.petrockblock.com/forums/topic/ps3-controller-in-mame4all-does-this-actually-work-please-help/

    Surely someone out there knows the answer? I have scoured the internet and all I can see is a load of people asking the same question but now answer?

    #103668
    Profile photo of
    Anonymous

    Hey, i was having a similar issue after updating my binaries yesterday. It seems the default emulator for mame4all changed from lr-mameforall to “mame4all”. I presume the libretto version has the patches to make the ps3 controller visible..

    Either way, the fix for me was to launch a game from emulationstation.. hit a key on the keyboard whilst it is loading (when prompted) and you should get the blue configuration screen pop-up.

    Choose “1 Select default emulator for mame-mame4all”
    then ensure “1 lr-imame4all” is selected.

    This now works with my ps3 controller.. Though the downside is that this version has the nags and info screens enabled.

    Hope this helps!

    #103741

    Spawnsworth,

    I think that everything, or most, got sorted out in this post:

    http://blog.petrockblock.com/forums/topic/ps3-controller-in-mame4all-does-this-actually-work-please-help/

Viewing 7 posts - 1 through 7 (of 7 total)

Forums are currently read only - please visit the new RetroPie forums at https://retropie.org.uk/forums/

Skip to toolbar