Problems with initial setup

RetroPie has a new website and forum. Please visit https://retropie.org.uk/ for the new site. The new forum is located at https://retropie.org.uk/forum/. This forum is left here as a read-only archive.

This topic contains 1 reply, has 2 voices, and was last updated by Profile photo of Fettkraut Fettkraut 3 years, 11 months ago.

Viewing 2 posts - 1 through 2 (of 2 total)
  • Author
    Posts
  • #1854
    Profile photo of Jason Dodd
    Jason Dodd
    Participant

    I am as inexperienced with all this as one can be so i would appreciate any help. I setup my pi with the latest Raspbian and followed the installation guide posted here:https://github.com/retropie/RetroPie-Setup/wiki/First-Installation except I used the sources instead of the binaries. When it rebooted and emulationstation started up I setup my keyboard to navigate. Once i was able to choose the emulator i was only given the apple, PC(x86), duke3d, prboom, and cave story to choose from. did something go wrong or is there a different way to get to the other emulators?

    #1858
    Profile photo of Fettkraut
    Fettkraut
    Participant

    You need to put some roms (e.g. a SNES Rom) into the right folder (SNES roms into SNES folder) then you will see the emulator for the SNES. It will work for alle the emulators the same way.

Viewing 2 posts - 1 through 2 (of 2 total)

Forums are currently read only - please visit the new RetroPie forums at https://retropie.org.uk/forums/

Skip to toolbar