Problem PS3 Wireless controller Retropie 3.21

Home Forums RetroPie Project New to RetroPie? Start Here! Problem PS3 Wireless controller Retropie 3.21

RetroPie has a new website and forum. Please visit https://retropie.org.uk/ for the new site. The new forum is located at https://retropie.org.uk/forum/. This forum is left here as a read-only archive.

This topic contains 2 replies, has 2 voices, and was last updated by Profile photo of bjan84 bjan84 1 year, 4 months ago.

Viewing 3 posts - 1 through 3 (of 3 total)
  • Author
    Posts
  • #110830
    Profile photo of bjan84
    bjan84
    Participant

    Hi everyone,

    I have a problem setting up the ps3 wireless controller with Retropie 3.21.

    I have tried to follow the video guide by Floob, but I get stuck after installing the drivers in the setup menu, as I do not get the option to pair the controller with the Bluetooth dongle (ASUS BT-400 which is visible and seems to be working). The controller works perfectly with usb Cable, but I cannot find any way to pair it with the bt dongle.

    Is it possible to start the pairing manually and not via setup menu?

    Many thanks

    #111628
    Profile photo of klankworth
    klankworth
    Participant

    Hello!

    New user here. I did a fresh install after completing a setup of 3.0 RetroPie a month or so ago. I wanted to start over from the beginning and try to clean up some things from my first go around. One thing I noticed with 3.2.1 is the PS3 pairing was a breeze. I merely plugged in my JBTek Bluetooth dongle and booted up the image for the first time. I ran the PS3 controller driver installation from the Setup. After the driver was installed, and it gave the text to unplug the USB and pair, I did exactly that. I unplugged the controller and pushed the PS button. It paired almost immediately.

    Is it giving you an error? Do you see the message that tells you to unplug and pair the controller? It should be as simple as pushing the PS button and let it do its magic. I also had to modify the Bluetooth setting with 3.0 to keep scanning to allow two controllers to pair. This was not the case for 3.2.1. I paired both controllers after the first installation.

    Sorry if I misunderstood and this doesn’t answer your question. If not give a bit more detail of the point at which you are stuck. Have a pleasant day!

    #111784
    Profile photo of bjan84
    bjan84
    Participant

    Hi,

    After 2 weeks break I made a new try according to your instructions, and it worked. From the past I remeber I didnt receive that message to unplug the controller.

    Anyway, thanks foor your assistance.

Viewing 3 posts - 1 through 3 (of 3 total)

Forums are currently read only - please visit the new RetroPie forums at https://retropie.org.uk/forums/

Skip to toolbar