No Sound in ES at all…except Kodi

Home Forums RetroPie Project Everything else related to the RetroPie Project No Sound in ES at all…except Kodi

RetroPie has a new website and forum. Please visit https://retropie.org.uk/ for the new site. The new forum is located at https://retropie.org.uk/forum/. This forum is left here as a read-only archive.

This topic contains 3 replies, has 3 voices, and was last updated by Profile photo of justinbeaird justinbeaird 2 years, 1 month ago.

Viewing 4 posts - 1 through 4 (of 4 total)
  • Author
    Posts
  • #91219
    Profile photo of drgonzo369
    drgonzo369
    Participant

    Just got a Pi2 and I’m running EMUStation. The roms load, but I have no sound at all. I installed Kodi and everything through it through ES runs perfect with sound (barring things that won’t load). But any game I run in ES has no sound at all. US HDTV via HDMI, sound levels in ES are cut to 100% and are on. Went into config and forced audio through hdmi AND went into the config.txt and made the hdmi=2 change. STILL no sound. Help?

    #91234
    Profile photo of Floob
    Floob
    Moderator

    I had a dodgy HDMI cable once – could you try another.
    Ideally try another TV as well just on the off chance.

    RetroPie help guides --> https://goo.gl/Yfy8kj
    Please read this before asking for help --> http://goo.gl/eLErnl

    #91236
    Profile photo of drgonzo369
    drgonzo369
    Participant

    I did try different hdmi cables and another TV. Actually had a new development today : boot up ES, no sound. Open up Kodi, exit back to ES, I get sound. I do this every time and it works, yet I don’t understand it . I changed so settings at all.

    #91239
    Profile photo of justinbeaird
    justinbeaird
    Participant

    hit f4 while in emulation station.
    type
    sudo nano /boot/config.txt
    uncoment or add
    hdmi_drive=2
    then push ctrl+x to exit then type Y to save
    then type
    sudo reboot

    Edit: Sorry I didn’t read first

    • This reply was modified 2 years, 1 month ago by Profile photo of justinbeaird justinbeaird.
Viewing 4 posts - 1 through 4 (of 4 total)

Forums are currently read only - please visit the new RetroPie forums at https://retropie.org.uk/forums/

Skip to toolbar