NeoGeo Roms Not Working

RetroPie has a new website and forum. Please visit https://retropie.org.uk/ for the new site. The new forum is located at https://retropie.org.uk/forum/. This forum is left here as a read-only archive.

This topic contains 5 replies, has 4 voices, and was last updated by Profile photo of Floob Floob 1 year, 11 months ago.

Viewing 6 posts - 1 through 6 (of 6 total)
  • Author
    Posts
  • #97006
    Profile photo of danbeast94
    danbeast94
    Participant

    So most of my NeoGeo Roms will not work on my retropie. I looked and they are all zip files and everything looks right. Breakers is one of the few that do work, the rest say “rom not supported” and kick me back to the menu. Any help would be greatly appreciated.

    #97007
    Profile photo of labelwhore
    labelwhore
    Participant

    You’re either using the wrong version of the roms, or the wrong emulator.

    to find out which roms or emulator you should be using:
    https://github.com/retropie/RetroPie-Setup/wiki/FinalBurn-Alpha

    Here’s how to fix it:
    https://github.com/retropie/RetroPie-Setup/wiki/Managing-ROMs

    This is an extremely common problem, a little search would have found many many threads on the topic.

    Once you get this fixed, Capcom CPS 1 and 2 roms will work unmodified in the PiFBA emulator. I assume you hadn’t discovered yet, given this issue. ;P

    http://www.th3rdwave.com/tracks/
    ^^ my other hobby

    • This reply was modified 1 year, 11 months ago by Profile photo of labelwhore labelwhore.
    • This reply was modified 1 year, 11 months ago by Profile photo of labelwhore labelwhore.
    #97015
    Profile photo of mavic19
    mavic19
    Participant

    Do you have the neogeo.zip BIOS placed in either the FBA or NEOGEO rom folders?

    #97017
    Profile photo of danbeast94
    danbeast94
    Participant

    I did put the neogeo.zip in the NeoGeo rom folders, but not the FBA folder, I will try that.

    #97018
    Profile photo of danbeast94
    danbeast94
    Participant

    Thanks for the advice. I guess I was too lazy to search, my bad. I will try to get them working now.

    #97041
    Profile photo of Floob
    Floob
    Moderator

    Are you using RetroPie 2.6 or 3.0?
    I use gngeo as the NeoGeo emulator, but there are other options as mentioned above.

    You can see the romsets needed for each here:
    http://blog.petrockblock.com/forums/topic/mame-versions-and-romsets-on-retropie/

    RetroPie help guides --> https://goo.gl/Yfy8kj
    Please read this before asking for help --> http://goo.gl/eLErnl

Viewing 6 posts - 1 through 6 (of 6 total)

Forums are currently read only - please visit the new RetroPie forums at https://retropie.org.uk/forums/

Skip to toolbar